HomeSocietatEl Consell Comarcal de la Terra Alta posa en marxa el servei...

El Consell Comarcal de la Terra Alta posa en marxa el servei Espai Temps

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha creat el servei Espai Temps, un servei de cura puntual destinat a infants de 3 a 12 anys preferentment empadronats a la Terra Alta i que funcionarà com a prova pilot entre l’11 de maig i el 21 de juny. L’objectiu del servei Espai Temps és el de facilitar la conciliació entre la vida laboral i familiar, i afavorir l’ocupació, la integració social i la vida comunitària, especialment per a les dones amb infants a càrrec i que es troben en una situació de risc d’exclusió social i amb una manca de recursos econòmics o de suport familiar o comunitària per la criança dels infants. A més, el servei també vol oferir un entorn de lleure educatiu i social que fomenti la coeducació i la convivència entre diferents comunitats, utilitzant la llengua catalana com a eina vehicular i de cohesió social.

El projecte contempla la disposició d’un espai a cada municipi de la comarca on els infants d’aquesta franja d’edat puguin realitzar-hi activitats de lleure i d’oci de caràcter no formatiu, que afavoreixin el seu desenvolupament emocional i educatiu en un marc de convivència i de coeducació.

La realització d’aquestes activitats, especialment dissenyades per un equip de professionals, permetrà que mares i pares puguin disposar de temps lliure mentre els seus fills es troben en aquest espai. El servei es prestarà un dia a la setmana als dotze municipis de la Terra Alta en horari de 17h a 19h o de 17.30h a 19.30h de dilluns a divendres i serà gratuït per a totes les persones inscrites.

Un cop avaluat i amb la corresponent autorització del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, el servei es reprendrà el proper mes curs acadèmic i funcionarà entre els mesos de setembre i juny. Per afavorir el seu funcionament, caldrà que hi hagi un mínim de vuit persones inscrites. En el cas que l’escola del municipi on es posi en marxa aquest servei no arribi als deu infants, es demanarà una inscripció mínima de quatre alumnes. Els infants que hagin deixat d’assistir un dia al servei Espai Temps sense causa justificada en aquest primer període, no podran inscriure’s al següent.

Les inscripcions es poden fer mitjançant un formulari a la pàgina web terra-alta.cat i es pot sol·licitar l’assistència al servei Espai Temps del municipi que s’adapti millor a les necessitats de les famílies.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 17

Últimes notícies