HomePol铆ticaEl Consell Comarcal del Baix Ebre dona suport a la pagesia amb...

El Consell Comarcal del Baix Ebre dona suport a la pagesia amb una Declaraci贸 institucional conjunta

El Ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha portat al plenari la Declaraci贸 institucional en suport a la mobilitzaci贸 de la pagesia, en resposta a la crida del sector agrari durant les darreres setmanes, on expressa la seva preocupaci贸 davant dels diversos factors que afecten la seva sostenibilitat i viabilitat.

La recent crida del sector agrari destaca les problem脿tiques que actualment afronta com les reduccions dels preus de compra al camp, l’increment d’importacions de productes agr铆coles de pa茂sos amb normatives menys estrictes, l’exc茅s de tr脿mits burocr脿tics, que juntament amb una disminuci贸 del relleu generacional, n鈥檃ccentua la bretxa digital i obstaculitza la subsist猫ncia del sector. A aquests factors s鈥檋i suma la creixent crisi clim脿tica i la sequera, que est脿 provocant p猫rdues de collites de manera significativa, amena莽ant el futur de nombroses explotacions agr脿ries. “Cal recon猫ixer la import脿ncia del sector agrari i agroalimentari al nostre territori. Els nostres agricultors no nom茅s ens proveeixen d’aliments essencials, sin贸 que tamb茅 garanteixen una seguretat aliment脿ria privilegiada per a tota la poblaci贸鈥, ha manifestat Antoni Gilabert, President del Consell Comarcal del Baix Ebre.

D鈥檃ltra banda, en el plenari s鈥檋a ratificat, tamb茅, el cost dels serveis de salubritat i control de plagues per al 2024, que es va tractar en el Consell d鈥橝lcaldies celebrat el passat 14 de febrer. Aquesta aprovaci贸 assegura els tractaments del mosquit i de la mosca negra. En el cas del mosquit, el contracte preveu una modificaci贸 en cas de ser necess脿ria, per tal d鈥檃llargar el calendari de tractament de les 脿rees naturals, en cas que aix铆 ho pactin els Ajuntaments. Per altra banda, en el cas de la mosca, el cost del tractament es far脿 tenint en compte una nova f贸rmula on es tenen en compte diversos factors com el nombre total d鈥檋abitants de cada municipis, la fa莽ana fluvial o els kil貌metres de llera de riu. 鈥淎quest model de finan莽ament del tractament de la mosca ha establert unes bases s貌lides per definir la participaci贸 del m贸n local en aquest 脿mbit, 茅s un model que ha servit com a refer猫ncia a altres consells comarcals, com el de la Ribera d鈥橢bre per elaborar la seva pr貌pia distribuci贸鈥, ha concl貌s Gilabert.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

44 + = 52

脷ltimes not铆cies