HomeTurismeEl Consell Comarcal del Baix Ebre obté dos segells turístics de cicloturisme...

El Consell Comarcal del Baix Ebre obté dos segells turístics de cicloturisme i senderisme

L’Agència Catalana de Turisme de Catalunya ha donat al Consell Comarcal del Baix Ebre, per primera vegada, este premi de naturalesa turística per les rutes de cicloturisme i senderisme i per la creació del seu nou espai web de turisme.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, explica que els segells serviran per a integrar totes les empreses i entitats dels diferents sectors del senderisme i cicloturisme que organitzen rutes, viatges allotjaments, etc. “El Baix Ebre és una destinació idònia i paradisíaca per a practicar el cicloturisme i el senderisme. Tenim un riu meravellós que passa per davant de dos parcs naturals, i el que ha fet l’Agència Catalana de Turisme és certificar al viatger que venir a casa nostra és viure una experiència biosostenible”. Faura ha volgut destacar que l’obtenció d’estos dos segells ha estat possible gràcies a la creació de la seua nova pàgina web www.turismebaixebre.cat, que pretén promocionar el cicloturisme i el senderisme.

El que es vol aconseguir a través d’estes dues activitats és destacionalitzar el turisme, i que el Baix Ebre siga un lloc de referència turística durant tot l’any, i així, poder crear oportunitats de negoci i mantenir llocs de treball més estables.

Fa un any, a principis del gener del 2020, es van implantar durant el trajecte de la Via Verda Vall de Zafan uns comptadors per a poder tenir una xifra aproximada sobre quantes persones gaudien de la Via Verda. Es van comptar que 342.000 persones van gaudir del tram de la via verda durant el 2020. A esta dada hi hem de sumar que l’any passat es va sofrir el temporal Glòria, que va destruir una part de la Via Verda i va impossibilitar-ne l’accés i, a més a més, la pandèmia del coronavirus, en la qual va haver-hi confinament domiciliari durant 3 mesos; per tant, les xifres, que ja són molt positives, encara ho haguessen pogut ser molt més. Faura recalca que “el turisme interior per la Via Verda és comparable a l’èxit de qualsevol població de costa”. A estes xifres s’hi sumen les de Setmana Santa passada, on el tram que va recaptar més afluència de persones va ser el de Benifallet, en què es van arribar a comptar 25.000 usuaris.

El vicepresident de l’àrea turística, Paco Vallespí, destaca que estos dos segells aconseguits pel Baix Ebre és “la mostra d’un treball molt ben fet”. Amb la creació de la nova pàgina web, el que es vol és internacionalitzar el turisme ebrenc. Vallespí va fer una menció especial als 14 pobles de la comarca i les 3 EMDs que conformen el Baix Ebre, i que promouen activitats per a incentivar el turisme.

L’objectiu principal que es proposa el Consell comarcal és aconseguir que la gent que fa turisme d’interior es quede més dies, pernocten al territori i visiten els seus pobles. “És el resultat de molta faena i esperem que es puga multiplicar encara més la nostra promoció com a territori biosostenible de turisme de qualitat”, afegix el president.

A banda, també volen oferir als turistes més quilòmetres de rutes cicloturistes, i es va plantejar la hipòtesi de fer una ruta que done tota la volta al Ports. “Li facilites a l’aficionat del cicloturisme molts més quilòmetres de ruta, i a més, amb una ruta atractiva, més que a altres llocs. D’esta manera, oferint quilòmetres i coordinant-nos amb altres comunitats, fem del Baix Ebre un lloc més atractiu on quedar-se”, va concloure Faura.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 49

Últimes notícies