HomeSocietatEl Consell Comarcal del Baix Ebre posa en marxa un pla per...

El Consell Comarcal del Baix Ebre posa en marxa un pla per a prevenir i detectar la soledat en gent gran

El Ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat el Pla d鈥橢nvelliment Km0 que posar脿 en funcionament el Projecte RADARS a la comarca, gr脿cies a un conveni signat entre l鈥橧nstitut Municipal de Serveis Socials de Barcelona. El pla prioritzar脿 la detecci贸, intervenci贸 i prevenci贸 de la soledat de la gent gran a trav茅s d鈥檜na xarxa que formaran els radars de cada poble, ja siguen ve茂ns i ve茂nes, comer莽os, farm脿cies, etc. que estaran atents a la din脿mica di脿ria de persones grans del seu entorn i si detecten algun canvi important, crearan un av铆s.

La instituci贸 comarcal posar脿 a disposici贸 dels Radars ve茂nals i comerciants un tel猫fon i un codi QR d鈥檃cc茅s a un formulari per a poder notificar la detecci贸 de situacions de persones grans vulnerables. Des de Serveis Socials se valorar脿 si la situaci贸 茅s susceptible de ser derivada a Radars o si requerix un altre tipus d鈥檌ntervenci贸 especialitzada.

A partir de l鈥檈studi de diagn貌stic sobre les persones grans de la comarca que es va dur a terme el 2023 se va detectar que, en diferents escales de valoraci贸 utilitzades en l鈥檈studi, un 21 % de la mostra de la poblaci贸 es trobaria en risc d鈥檃茂llament social i, respecte al sentiment de soledat, puja un 57 % entre les persones enquestades.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

87 + = 96

脷ltimes not铆cies