HomePolíticaEl Consell Comarcal del Baix Ebre signa un conveni amb la Fundació...

El Consell Comarcal del Baix Ebre signa un conveni amb la Fundació Hàbitat 3 per crear un parc d’habitatge social

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui, amb l’abstenció del grup comarcal de Junts, la signatura d’un conveni amb la Fundació Hàbitat 3, una entitat privada del tercer sector, amb l’objectiu de crear un parc d’habitatge social a la comarca que done resposta a les famílies en situació d’especial emergència i amb necessitat d’acompanyament social. “L’actual crisi socioeconòmica fa que hi hagi un nombre creixent de persones vivint en habitatges rellogats o pagant lloguers molt allunyats dels seus ingressos, que tendeixen a ser decreixents, amb el risc de ser desnonats per dificultat de pagament”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Mitjançant l’acord de col·laboració, el Consell Comarcal donarà suport a Hàbitat 3 en la cerca immobiliària dels habitatges, que seran adquirits per la fundació. El Consell Comarcal serà el responsable de comunicar i adreçar a Hàbitat 3 els usuaris susceptibles d’accedir a aquests habitatges per tal que la fundació els ofereixi un lloguer social.

Aquest conveni permetrà destinar més recursos humans i econòmics a la problemàtica social que genera la pèrdua de l’habitatge i millorar l’eficàcia en la gestió del parc d’habitatges d’inclusió social.

Per tal de desenvolupar aquest programa social d’habitatge, el Consell Comarcal formalitzarà convenis amb els ajuntaments del Baix Ebre, que assumiran els possibles impagaments de la renda de les famílies llogateres o els imports derivats del mal ús dels habitatges, entre altres, amb un màxim anual de 2.175 euros. Aquest conveni es formalitzarà, de moment, amb els ajuntaments de Roquetes, l’Aldea i l’Ametlla de Mar.

El plenari d’avui, l’últim del 2021, s’ha celebrat de forma telemàtica per la situació actual de risc de propagació de la Covid-19 amb l’objectiu de reduir els contactes i evitar contagis.

Altres acords que s’ha adoptat en el ple d’avui han estat el conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a l’Oficina de Rehabilitació dins del programa Next Generation; la sol·licitud de subvenció del programa espai recerca de feina; les bases reguladores de l’atorgament d’ajuts d’urgència social sobre pobresa energètica i l’oferta d’ocupació pública pel 2022.

També s’ha aprovat el cost dels serveis de gestió de residus per l’exercici 2022, amb el vot en contra del grup comarcal de Ciutadans.

Finalment, el ple ha aprovat la moció d’Esquerra Republicana en defensa del model d’escola catalana davant la resolució del Tribunal Suprem que imposa que un 25% de les classes s’imparteixen en castellà. La moció subscriu el manifest de Somescola.cat per refermar el suport al model lingüístic de l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa. També expressa el suport a la tasca que es realitza als centres educatius i a la professionalitat dels seus integrants, així com mostra suport a les accions que es duguin a terme des del govern de la Generalitat i el Parlament per tal de preservar els grans acords avalats per l’Estatut, la LOMLOE i les lleis de política lingüística i d’educació de Catalunya.

La moció d’ERC ha rebut el suport del grup comarcal de Junts, Movem Terres de l’Ebre, el PSC s’hi ha abstingut i Ciutadans hi ha votat en contra.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 92

Últimes notícies