HomePolíticaEl Consell Comarcal del Montsià insta al govern agilitzar l’aprovació de l’Estatut...

El Consell Comarcal del Montsià insta al govern agilitzar l’aprovació de l’Estatut del municipi rural

El ple del Consell Comarcal del Montsià ha aprovat de manera unànime la moció presentada pel grup comarcal del PSC per instar al govern de la Generalitat de Catalunya a agilitzar l’aprovació de l’Estatut de Municipi Rural abans que acabe l’any 2022.

Este estatut, impulsat pel lobby d’Eines de Repoblament Rural, té l’objectiu d’adaptar la normativa a les característiques dels municipis fent efectiu el reequilibri territorial, ja que, hi ha moltes legislacions i normatives que sovint afecten els municipis petits.

Les conselleres i consellers del plenari també han aprovat per unanimitat 39.902,19 euros del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Montsià i l’Agència Catalana de Consum. Així com la modificació de la plantilla de personal per tal de poder estabilitzar places estructurals de l’ens comarcal amb la llei d’estabilització del personal interí temporal.

L’equip de govern d’ERC ha presentat una moció per exigir al Govern de l’Estat, la garantia del manteniment dels reforços de personal docent i no docent durant el curs 2022-2023 als centres educatius. La moció ha estat aprovada amb els vots a favor d’ERC i la consellera adscrita, les abstencions de Junts i En Comú Guanyem i els vots en contra de Candidatura de Progrés.

Durant la sessió plenària s’ha fet dació de compte de l’informe anual de control intern de l’ens comarcal de 2021, del Pla anual de Control Financer i dels darrers acords adoptats per la Junta de Govern.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 51

Últimes notícies