HomeSense categoriaEl Copate ha recuperat 232.000 dels 400.000 euros estafats i demana celeritat...

El Copate ha recuperat 232.000 dels 400.000 euros estafats i demana celeritat a la justícia

TERRES DE L’EBRE // El president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate), Joan Alginet, va informar ahir els membres de la junta general de l’ens de l’evolució de la denúncia presentada el passat mes de febrer als jutjats de Tortosa per un delicte d’estafa. Una estafa que va consistir en la suplantació de la identitat de l’empresa Norvert SL, que gestiona les deixalleries, de tal manera que es van modificar les dades bancàries on es transferien els pagaments procedents del Copate.  La denúncia es va presentar poques setmanes abans de la declaració de l’estat d’alarma, per la qual cosa el procediment judicial ha estat aturat. En aquest sentit, Alginet ha reclamat celeritat a la justícia just ara que els jutjats ja tornen a treballar amb normalitat.
 
“Des del Copate farem tot el possible per recuperar tots els diners que ens han estafat. Insistirem davant de la justícia perquè localitze els responsables d’aquest delicte d’estafa i perquè n’assumeixi la responsabilitat subsidiària l’entitat financera que va permetre l’obertura d’un compte amb unes dades que no eren certes, sinó que corresponien a una empresa a la qual li havien suplantat la identitat”, ha manifestat Alginet. Actualment, queda pendent de recuperar un import de 168.000 euros, ja que arran de la denúncia presentada es van poder recuperar fins a 232.000 euros.
 
La junta general del COPATE, que es va celebrar per primera vegada de forma telemàtica, es va iniciar amb un minut de silenci en record de les víctimes de la Covid-19 i en solidaritat amb els seus familiars, així com en suport al personal sanitari i d’emergències.  
 
Entre els acords de la junta general s’inclou l’aprovació de la modificació de la taxa de manteniment que paguen les empreses acreditades amb la marca Reserva de la Biosfera en un 50%. Una decisió que s’ha adoptat donada la situació d’excepcionalitat que vivim per l’epidèmia de Covid-19. Aquesta taxa és anual i oscil·la entre 50 i 200 euros, en funció del nombre de treballadors de l’empresa. Una taxa que es destina a la formació de les empreses acreditades, així com a la promoció, difusió i gestió de la marca.
 
Durant la junta general, el president del COPATE també ha informat de les actuacions que s’han dut a terme durant el període de l’estat d’alarma. També s’ha aprovat el nomenament d’un gerent, un càrrec tècnic que assumirà Josep  Maria Insausti, després del procés de selecció dut a terme. També s’han aprovat les bases i la convocatòria de procés de selecció per a la formació de borses de treball del COPATE per fer substitucions.  
 
Finalment, la junta general del COPATE ha aprovat un manifest per reclamar la continuïtat dels punts de guaita a les Terres de l’Ebre per la prevenció d’incendis forestals i ha expressat el rebuig a la planificació de noves centrals eòliques a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 86

Últimes notícies