HomeEconomiaEl cost energètic del complex esportiu WIN de Tortosa s’ha incrementat en...

El cost energètic del complex esportiu WIN de Tortosa s’ha incrementat en un 465 % en un any

L’Ajuntament de Tortosa va aprovar este dijous per la via d’urgència, en un ple extraordinari, complementar la partida de despeses de l’empresa municipal TortosaSport, per a garantir el funcionament del complex esportiu WIN amb 215.000 euros i fer front, segons va explicar l’alcaldessa, Meritxell Roigé, sobretot, a l’increment espectacular del cost de l’energia: el cost energètic de les instal·lacions es va apujar el passat mes d’octubre en un 465 % en relació amb el mateix període del 2021, quan el consum només s’havia apujat en un 0,39 %. A més a més, la modificació pressupostària també servix per a cobrir el major cost d’alguns dels productes que s’hi utilitzen i l’increment salarial de l’1,5 % dels treballadors.

Els set regidors de Junts per Tortosa i els dos del PSC van votar a favor de la modificació, mentre que els altres quatre grups de l’oposició, Movem Tortosa, Esquerra Republicana, la CUP i Ciutadans, se’n van abstenir. No van voler obstaculitzar la necessitat inqüestionable d’atendre l’augment de despesa, però van retraure al Govern municipal que no havien rebut tota la informació detallada dels increments dels costos.

En el cas de la CUP, Sergi Arnau va qüestionar el “model energètic” de l’equip de govern i va recordar que el seu grup ja va proposar l’opció d’instal·lar una caldera de biomassa, tot i que Roigé li va respondre que els tècnics ho van descartar, i va reivindicar la instal·lació de plaques solars al sostre del Win.

Xavier Faura, d’ERC, va reclamar un estudi energètic del Win, ja que té “uns consums molt elevats”, i Movem Tortosa i Ciutadans van demanar plans d’estalvi energètic i d’energies d’autoconsum a la ciutat perquè, com va recordar Sònia Rupérez, de Movem, la crisi energètica global “no és un fet puntual”. De fet, l’alcaldessa va recordar que tots els ajuntaments del país estan patint la mateixa problemàtica.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 89

Últimes notícies