HomeSense categoriaEl Departament d'Empresa comença a negociar amb Naturgy les possibilitats de reubicar...

El Departament d’Empresa comença a negociar amb Naturgy les possibilitats de reubicar els parcs eòlics de la Terra Alta

ACN Gandesa .- El Departament d’Empresa s’ha reunit aquest dilluns amb representants de Naturgy, Gas Natural Fenosa, per negociar les possibilitats de reubicar els tres parcs eòlics que l’empresa ha de construir a l’estiu a la Terra Alta.

Com ha pogut saber l’ACN, les dues part s’han emplaçat a analitzar la situació i buscar quines alternatives són viables per a les tres centrals projectades a Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. Des de la conselleria es confirma que Copcisa ha sol·licitat reactivar el parc ‘Fatarella Nord’, emparats en la sentència del TSJC que permet reobrir els expedients de les centrals eòliques previstes en la Zona de Prioritat de Desenvolupament (ZDP). L’empresa ha de presentar ara tota la documentació ambiental, urbanística i elèctrica perquè la Generalitat li doni el vistiplau o la rebutgi.

En la reunió amb Naturgy, la Generalitat i l’empresa energètica han decidit estudiar les possibilitat i la viabilitat de reubicar els nous parcs eòlics de la Terra Alta, tenint en compte els compromisos del Govern al desenvolupament d’energies renovables però també perquè els futurs projectes energètics tinguin el mínim impacte al territori. 

Des del Departament d’Empresa es confirma la reobertura de l’expedient del parc ‘Fatarella Nord’ i que aquesta s’ha fet a petició de l’empresa promotora, Copcisa. Malgrat el decret de 2009 que delimitava la implantació de parcs eòlics en les ZDP, el Govern va dictar també una ordre per anul·lar tots els projectes que no tenien en marxa la tramitació pública. Una sentència del TSJC, però, va desestimar aquesta resolució i va determinar que els projectes que es demanés reobrir, podien iniciar els tràmits administratius. 

Emparats en aquesta sentència, Copcisa ha demanat reactivar el parc eòlic de la Fatarella, reduint les dimensions de la central de 33 a 10 aerogeneradors. L’empresa elèctrica ha de presentar la documentació perquè els Departaments d’Empresa, Urbanisme i Medi Ambient resolguin a favor o en contra de la seva instal·lació. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

64 + = 73

Últimes notícies