HomeEspecial 8MEl feminisme omple els carrers de Tortosa

El feminisme omple els carrers de Tortosa

Divendres, 8 de mar莽, a Tortosa es van manifestar centenars de persones en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores, convocada per l鈥Assemblea Vaga Feminista Terres de l鈥橢bre.

La jornada va comen莽ar al mat铆 amb les dones de Vaga Feminista explicant els motius de la mobilitzaci贸, a trav茅s de piquets informatius, a diferents poblacions del territori.

A la tarda, despr茅s d鈥檜n taller de pancartes organitzat conjuntament per Atzavara, Reacciona i Ocell de Foc, es va realitzar una manifestaci贸 a les 19h que va sortir de la Pla莽a Barcelona per acabar al mateix lloc, amb el lema 鈥楾eixim-nos vides dignes, feministes de Terres de l鈥橢bre sempre en lluita鈥. Durant la marxa mixta, es van poder escoltar c脿ntics com 鈥楯untes i diverses, per una vida digna鈥, 鈥楶atriarcat i capital, alian莽a criminal鈥. Temps d鈥檃rribar, les dones dels Castellers i Castelleres de Tortosa i Los Xiq眉elos i les Xiq眉eles del Delta van fer dos pilars simultanis i les dues enxanetes van aixecar banderes feministes mentre rebien molts aplaudiments del p煤blic.

Foto: Cedida

Despr茅s dels pilars, va comen莽ar l鈥檃cte pol铆tic on van parlar dotze dones de diferents 脿mbits com del col路lectiu LGTBIAQ+, ASSIDE, dels col路lectius feministes l鈥橝ixada Lila d鈥橝lcanar i les Muixes de la R脿pita, dels sindicats CGT i USTEC, de la PDE, de la PAH, les jugadores de rugbi Taus, de la pagesia, de la Retirada de S铆mbols Franquistes, de Terres de l鈥橢bre amb Palestina i de Reacciona.

Als parlaments es va parlar 鈥榙e la import脿ncia que tenim, com a indiv铆dues, en esta lluita que ja 茅s un tsunami i no t茅 aturador鈥, explicava 脌ngels de les Muixes. D鈥檃ltra banda, des del sector de la pagesia, 脠rica explicava 鈥榤鈥檋a costat molt ser reconeguda com una m茅s entre els homes joves. No vull que em valoren perqu猫 soc una dona que faig una faena d鈥檋ome, no vull un qu猫 valenta, vull un tracte digne, respectu贸s i igualitari鈥. Susanna, de la Plataforma en Defensa de l鈥橢bre, afirmava que 鈥榣es dones lluitem per un m贸n m茅s just i en menys desequilibris, com ho fem quan defensem el riu i este territori on vivim鈥. Sadia, de la Plataforma d鈥橝fectades per la Hipoteca, recordava que 鈥榣es nostres vides com a dones dins del moviment per l鈥檋abitatge s贸n una lluita di脿ria, feminista i de classe鈥 i tamb茅 鈥榣a lluita per l鈥檋abitatge ha suposat un empoderament molt gran perqu猫 hem passat de viure travessades per la viol猫ncia a liderar la nostra pr貌pia lluita i la de moltes, que com natros, ho han perdut tot, tamb茅 la temor鈥. T脿nia, d鈥橝SSIDE, remarcava que 鈥榯enim molt clar que les dones amb diversitat funcional patim una doble discriminaci贸, per ser dones i per tenir una discapacitat. Se鈥檔s infantilitza, som m茅s vulnerables davant les agressions masclistes, suportem una major viol猫ncia obst猫trica…鈥. Mariam, de Terres de l鈥橢bre amb Palestina, denunciava que 鈥榯enim present el genocidi de milers de nenes i dones palestines, tamb茅, el que est脿 tenint lloc al Congo, mentre el nord global fa o茂des sordes del genocidi m茅s gran del m贸n, on feminicidis i infanticidis ocorren cada dia. 48 dones violades per hora, viol猫ncia justificada per l鈥檈xplotaci贸 de mines de cobalt i coltan per poder accedir a la tecnologia鈥. A tots els parlaments es va denunciar amb contund猫ncia el sistema capitalista, androc猫ntric i cisheteronormatiu en el qual vivim.

Foto: Cedida

En acabar els parlaments, l鈥檃rtista jesusenca Gemma Ginovart, va realitzar una potent performance relacionada amb el lema d鈥檈nguany que va emocionar tot el p煤blic.

Des de Vaga Feminista, paraigua de moltes dones, associacions i col路lectius del territori, s鈥檃nima a totes les dones a fer xarxa i continuar lluitant. El 8M ha de ser cada dia!

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 26 = 30

脷ltimes not铆cies