HomeSocietatEl Galp Mar de l'Ebre presentarà candidatura per seguir cinc anys més...

El Galp Mar de l’Ebre presentarà candidatura per seguir cinc anys més en el marc del nou FEMPA

Des d’Amposta el GALP Mar de l’Ebre ha acordat per unanimitat dels assistents a l’assemblea general sol·licitar a la direcció general de Política Marítima i Pesca Sostenible la seva candidatura com a grup en el marc del nou Fons Europeu Marítim de la Pesca i l’Aqüicultura. Ho fan després que durant el 2023 acabi l’actual període operatiu del Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i que el passat 21 de desembre de 2022 sortís publicat al DOGC l’ordre de bases per sol·licitar als territoris pesquers els nous GALP pel període 2023- 2027.

En aquest sentit, i amb l’experiència del període 2016-2023 l’entitat va fer un balanç molt positiu del que ha suposat l’experiència del GALP Mar de l’Ebre i es va mostrar convençuda de la necessitat de seguir impulsant l’Economia Blava a les Terres de l’Ebre. El president de l’entitat, Eusebio Rosales, va posar en valor “els més de 2,3 milions d’euros que s’han repartit en 117 projectes” arreu dels municipis pesquers de les Terres de l’Ebre i que han estat clau per impulsar l’economia productiva de la zona. “No hem fet de repartidora, hem ajudat a dinamitzar i transformar les Terres de l’Ebre, i aquesta bona experiència ha de seguir” ha expressat Rosales.

La proposta de candidatura del GALP Mar de l’Ebre inclou els set municipis pesquers amb activitat marítima i pesquera: Amposta, Alcanar, l’Ampolla, l’Ametlla de Mar, Deltebre, la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja i s’espera disposar de més pressupost que en l’actual període FEMP. Per Rosales “disposar de més recursos i poder arribar a més promotors és molt important, ja que a totes les convocatòries hem tingut més projectes que euros per repartir, una clara senyal de que els recursos son imprescindibles”. La proposta de candidatura del GALP Mar de l’Ebre ha rebut el suport de més de 60 entitats, institucions, empreses i confraries de les Terres de l’Ebre i haurà de ser acceptada i validada per la direcció general de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya.

L’assemblea del GALP també ha aprovat el pressupost de l’entitat pel 2023, que ascendeix a 75.700 euros, i ha presentat el resultat de l’avaluació de la convocatòria d’ajuts del 2022.

En aquest sentit, a la convocatòria de l’any passat es van seleccionar i subvencionar 22 projectes, el 82% dels quals han estat projectes privats; un 9% han estat projectes pesquers/aqüícoles; un 5% projectes públics i un 4% projectes amb una finalitat social. D’aquests 22 projectes, un 82% han estat projectes productius i un 18% projectes no productius. La Ràpita continua sent el municipi on més projectes s’han finançat amb un total de 9, seguits de Deltebre amb 6, Amposta amb 3 i 1 projecte a l’Ametlla de Mar, Alcanar, Sant Jaume d’Enveja i l’Ampolla. Dels 500.000 euros anuals de dotació de la convocatòria, 404.523,13€ han anat a parar a activitats impulsades pel sector privat; 41.979,64€ a mans del sector pesquer i aqüícola; 39.509,82 al sector públic i 16.867,40€ a mans del sector social. El proper 31 de gener finalitza el termini de la convocatòria d’ajuts del GALP, la última convocatòria del FEMP.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

16 + = 25

Últimes notícies