HomeSuccessosEl Govern aposta per "solucions estructurals a l'Ebre" per fer front a...

El Govern aposta per “solucions estructurals a l’Ebre” per fer front a futurs aiguats

La consellera de la Presid猫ncia, Laura Vilagr脿 Pons, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena Garcia, s鈥檋an despla莽at aquest mat铆 a l鈥橢bre per reunir-se amb alcaldes de la zona afectada per les pluges torrencials i amb comandaments dels serveis d鈥檈merg猫ncies i seguretat del pa铆s.

Davant dels equipaments i serveis malmesos a la comarca del Montsi脿, la consellera de la Presid猫ncia, Laura Vilagr脿 Pons, ha anunciat que el Govern mirar脿 de flexibilitzar els ajuts al m贸n local un cop s鈥檋agin avaluat tots els desperfectes. Ara b茅, ha afirmat que 鈥no n鈥檋i ha prou amb aix貌鈥 i que 鈥hem parlat de solucions m茅s estructurals鈥 durant la reuni贸 que ha mantingut en el territori amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca del Montsi脿. La consellera, que els ha traslladat el suport del Govern a la poblaci贸 de les Terres de l鈥橢bre, ha destacat que volen veure 鈥quines inversions i quins elements podem fer de futur per evitar aquestes afectacions tan greus amb avingudes d鈥檃igua en aquesta comarca o les de l鈥檈ntorn鈥. Davant la realitat del canvi clim脿tic en aquest territori, Vilagr脿 ha recordat que el Govern t茅 鈥una estrat猫gia per mitigar els efectes amb inversions concretes que cal efectuar al m脿xim de temps possible鈥.

Per la seva part, el conseller Elena ha explicat que聽鈥渆stem aqu铆 per donar suport al territori en aquesta situaci贸 que ja no 茅s excepcional, sin贸 que s鈥檋a produ茂t 3 vegades en els darrers 5 anys鈥.聽El titular d鈥橧nterior ha posat en valor la feina duta a terme pels serveis de seguretat i emerg猫ncies que com sempre聽鈥渉an estat a l鈥檃ltura鈥.

Elena ha destacat tamb茅 l鈥檃nticipaci贸 amb qu猫 s鈥檋a gestionat l鈥檈merg猫ncia amb l鈥檃ctivaci贸 del pla INUNCAT i l鈥檈nviament de missatges a la poblaci贸 a trav茅s del sistema d鈥檃lertes m貌bils per part de Protecci贸 Civil.聽鈥淭enim un sistema de seguretat i emerg猫ncies que funciona i que dona resposta i ens sembla que ens podem sentir molt orgullosos鈥, ha assegurat.

El conseller ha clos agraint tamb茅 als ve茂ns i ve茂nes que estan ajudant a fer que la situaci贸 es reposi i a la vintena d鈥檃ssociacions de voluntaris de Protecci贸 Civil que s鈥檋an despla莽at d鈥檃rreu del pa铆s.

Despr茅s de l鈥檃tenci贸 als mitjans, els dos consellers han visitat la zona afectada.

Dispositiu de neteja i suport log铆stic a Alcanar

Aquest mat铆 s鈥檋a posat en marxa el dispositiu de neteja i suport log铆stics als municipis afectats pels aiguats d鈥檃hir diumenge. El dispositiu est脿 organitzat pels t猫cnics de l鈥檕perativa territorial de la Direcci贸 General de Protecci贸 Civil i juntament amb els responsables de les 17 associacions de voluntaris que hi participen, amb voluntaris o cedint material, i membres de la Creu Roja.

El dispositiu compta amb m茅s de 60 voluntaris de 17 Associacions de Voluntaris de Protecci贸 Civil dels municipis d鈥橝brera, Cabrera d’Anoia, Cervell贸, Hospitalet de Llobregat, Masnou, Montmel贸, Pineda de Mar, la Pobla de Mafumet, Reus, Roda de Ber脿, Sant Boi de Llobregat, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Palautordera, Tarragona, Vallirana, Valls i Vilanova del Cam铆.

El dispositiu s鈥檋a posat en marxa amb una reuni贸 pr猫via a les 9.00 hores al Pavell贸 d鈥橝lcanar. Per dur a terme les tasques de neteja s鈥檋an dividit els voluntaris per treballar en 4 sectors (Alcanar platja, Rocatallada, Montsi脿 Mar i Els Viveros enlla莽 N-340).A m茅s, un binomi de Bombers de la Generalitat s鈥檋a afegit al dispositiu per valorar elements de risc pr猫viament a alguna actuaci贸 i assegurar les zones de treball. Per la seva banda, Creu Roja que ha despla莽at 12 voluntaris, un vehicle de coordinaci贸 CMO amb despatx i maquinari inform脿tic i un vehicle d鈥檃vituallament pels equips que estan treballant a la zona.

26 avisos pel temporal

Durant aquesta passada nit, Bombers de la Generalitat ha rebut 26 avisos pel temporal de vent, fonamentalment per arbres i branques caigudes. En alguns llocs els despreniments han fet malb茅 mobiliari p煤blic com ara sem脿fors. Per regions, els avisos han estat 1 a la Regi贸 d鈥橢merg猫ncies de Terres de l鈥橢bre, 4 a Tarragona, 7 a Metropolitana Nord, 9 a Metropolitana Sud i 5 a Lleida.

Durant el dia d鈥檃vui 8 dotacions, sis camions i dues dels Equips de Prevenci贸 Activa Forestal (EPAF) s鈥檈staran a Santa B脿rbara repassant la zona afectada per les pluges i amatents de qualsevol nova incid猫ncia que pugui sorgir. Els efectius comptaran a m茅s amb el recolzament de maquin脿ria pesada de la Diputaci贸 de Tarragona. A Alcanar, dues dotacions de Bombers amb el recolzament de voluntaris de Protecci贸 Civil s鈥檈staran a la zona costera del municipi pendents tamb茅 de qualsevol incid猫ncia.

Talls de circulaci贸

Pel que fa a les carreteres afectades per les pluges i inundacions, el Servei Catal脿 de Tr脿nsit informa que encara estan tallades la C-12 i la TV-3443 entre Amposta i Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 80 = 87

脷ltimes not铆cies