HomeSense categoriaEl govern de Tortosa recorda a ERC que la competència de comerç...

El govern de Tortosa recorda a ERC que la competència de comerç és de la Generalitat

TORTOSA // El govern de Tortosa ha volgut puntualitzar diversos aspectes, amb relació a la nota emesa pel grup municipal d’ERC sobre l’atorgament de subvencions als comerços de la ciutat.

El govern vol recordar que les competències sobre comerç corresponen al govern de la Generalitat. De la mateixa manera, també recorda que va ser el govern català, a través de les decisions preses en el marc del Procicat, qui va decretar les ordres de tancament de les activitats comercials i de serveis durant mesos. Unes ordres, que segons apunten des del consistori, no sempre hi va estar d’acord, i assenyalen que  “no tenien en compte el comportament diferenciat que la pandèmia tenia als territoris de Catalunya, i especialment a les Terres de l’Ebre, on en diversos moments la situació més estable hauria pogut alleugerir les mesures imposades i permetre la represa de l’activitat comercial i de serveis”. 

Així mateix, volen recordar que la Generalitat no va acompanyar l’ordre de tancament de l’activitat comercial d’una compensació econòmica ajustada a les necessitats generades pel decret al conjunt del país. Fruit d’això va ser que moltes activitats no van poder optar a cap ajut per part de l’administració catalana.

El govern de Tortosa recorda que tot i no ser-ne el responsable va establir dos línies de subvenció per a ajudar als comerços que no podien dur a terme la seua activitat a la ciutat. La primera, amb un total de 350.000 euros, per al conjunt d’empreses que van haver de tancar durant el confinament. La segona, de 150.000 euros, per als establiments del gremi de la restauració i les empreses de serveis personals (estètica), afectades per les posteriors ordres de tancament del Procicat.

El valor de les línies es va calcular en base al nombre d’activitats registrades a la ciutat, de tal manera que cap empresa pogués quedar exclosa de rebre els diners corresponents. Una vegada finalitzat el termini per a la presentació de peticions de subvenció, l’Ajuntament de Tortosa ha fet efectiva l’ajuda al 93% de les peticions formulades en la primera línia de subvencions (326 de 351), i al 86% de les peticions formulades en la segona (101 de 117).

Les sol·licituds que no s’han pogut estimar corresponen a casos d’empreses que no tenen la seua seu fiscal al municipi, que no havien presentat la documentació requerida, o que no formaven part de la tipologia d’establiments afectats per l’ordre de tancament.
 

400.000 euros per als Bons Tortosa

D’altra banda, el govern recorda que aquelles ajudes inicials es veuran complementades a la tardor amb l’activació dels Bons Tortosa: l’Ajuntament ja ha inclòs al pressupost un total de 400.000 euros per destinar-los a vals de descomptes, que la ciutadania podrà bescanviar amb les compres que faça al comerç local de Tortosa. Uns descomptes equivalents a un 33% de la despesa efectuada, la qual cosa comportarà que els Bons tindran un impacte econòmic de més d’1,2 milions d’euros sobre l’activitat econòmica del municipi.

Per tot plegat, el govern de Tortosa lamenta “la voluntat dels grups de l’oposició, i en este cas d’ERC, per crear confusió entre la ciutadania”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 4 =

Últimes notícies