HomeSocietatEl Govern destina 11,3 MEUR per reparar els estralls dels temporals a...

El Govern destina 11,3 MEUR per reparar els estralls dels temporals a la dessaladora de Blanes i les lleres de l’Ebre

El Govern ha aprovat destinar 12,2 milions d’euros per reparar els estralls dels temporals a les comarques gironines i a les Terres de l’Ebre. D’aquest global, el gran gruix se l’emporten els treballs per recuperar la captació d’aigua de mar de la dessaladora de la Tordera a Blanes. S’hi destinaran 8 MEUR. La planta no funciona d’ençà que el Gloria va malmetre el sistema. A més, l’Agència Catalana de l’Aigua invertirà 3,3 MEUR per adequar les lleres de la conca de l’Ebre afectades pels aiguats d’octubre. El Govern també ha aprovat destinar 900.000 euros d’urgència a reparar dues carreteres. Permetran estabilitzar diversos talussos entre Gandesa i Horta de Sant Joan i reconstruir un mur a la GI-550 a Sant Hilari.

El Govern ha aprovat destinar gairebé 8 MEUR per reparar la captació d’aigua de mar de la dessalinitzadora de la Tordera, després dels efectes del temporal Gloria. Els treballs, que farà l’empresa pública ATL, consistiran a reparar i consolidar la captació d’aigua de mar i l’emissari de salmorres, per poder restituir el seu funcionament al més aviat possible. En l’actualitat, el subministrament d’aigua del nord del Maresme i sud de la Selva està garantit mitjançant l’aigua de l’aqüífer de la Tordera i l’aportació d’aigua provinent del sistema ATL.

D’altra banda, el Govern també ha autoritzat avui l’Agència Catalana de l’Aigua a destinar 3,3 MEUR per adequar les lleres de la conca de l’Ebre afectades pels aiguats del passat 22 i 23 d’octubre, així com també dur a terme actuacions per reparar infraestructures d’abastament en alta danyades per l’efecte de l’aigua, per valor de 177.740 euros.

A més, el Consell Executiu ha aprovat avui la declaració d’emergència de les obres de reforç de l’estabilització de diversos talussos a la carretera que uneix Gandesa i Horta de Sant Joan, i de reconstrucció d’un mur a la GI-550, a Sant Hilari Sacalm, afectats pel temporal loria. El Govern ha destinat per a aquestes actuacions dues partides que sumen 900.000 euros.

Talussos i reparació del mur

Els treballs a l’itinerari entre Gandesa i Horta de Sant Joan inclouen tasques per a l’estabilització dels talussos com el sanejament i la col·locació de malles, la projecció de formigó, així com la construcció de cunetes i baixants per canalitzar les aigües.

L’obra abasta les carreteres T-334 i TV-3531 i també inclou la construcció de murs d’escullera i de la reconstrucció de murs de sosteniment existents danyats pel temporal. Aquesta actuació, que començarà en breu i tindrà un termini de quatre mesos, compta amb un pressupost de 475.000 euros.

D’altra banda, els treballs a la GI-550 consisteixen en la reconstrucció d’un mur de contenció esllavissat com a conseqüència de les intenses pluges pel temporal Gloria. Arran de l’esllavissada, a l’entorn del quilòmetre 5,6, va quedar tallat el carril de la carretera en sentit Sant Hilari i s’ha instal·lat un semàfor que dona pas alternatiu als vehicles pel carril en sentit Arbúcies.

Els treballs per reparar el mur afectat tindran un termini de previst de 3 mesos. El Govern ha destinat per a aquesta actuació una partida de 425.000 euros.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies