HomeSocietatEl Govern destina un milió d'euros a actuacions per promoure la descarbonització...

El Govern destina un milió d’euros a actuacions per promoure la descarbonització de la flota pesquera

La Generalitat ha convocat ajuts per import d’un milió d’euros per al sector pesquer per promoure la descarbonització de la flota extractiva i impulsar inversions de millora de les arts de pesca, reducció del consum de gasoil i reducció de l’impacte de l’activitat. Les actuacions responen a la demanda feta pel sector en la jornada de descarbonització organitzada el 22 d’octubre passat en el marc de l’Estratègia marítima de Catalunya (EMC). Aquest ajut forma part d’una convocatòria extraordinària del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) dotada amb 3,4 milions, destinats a inversions a executar el 2023 per fomentar la pesca i l’aqüicultura sostenibles.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha explicat que ha convocat els ajuts extraordinaris davant del retard en l’aprovació del Programa operatiu espanyol del nou Fons Europeu Marítim de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA).

Aquesta serà la darrera convocatòria d’ajuts FEMP de mesures generals, cofinançats en un 75% per la Unió Europea i en un 25% per la Generalitat. El Govern espera que el futur Fons Europeu Marítim de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA) es posi en marxa a mitjan 2023.

El termini per sol·licitar els ajuts acabarà el 9 de gener de l’any que ve i les actuacions hauran d’estar acabades l’1 de setembre per garantir el compliment de tancament pressupostari del període operatiu FEMP.

En paral·lel es convoquen també 0,5 milions adreçats a inversions en els ports i llotges pesqueres per millorar la traçabilitat, valor afegit dels productes pesquers, seguretat i condicions de treball. Permetran implementar inversions d’estalvi i eficiència energètica i implementació d’energies renovables a les llotges gestionades per les confraries de pescadors.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies