HomeSense categoriaEl Govern estudia com treure pressió a l'Eix de l'Ebre amb trams...

El Govern estudia com treure pressió a l’Eix de l’Ebre amb trams de doble carril en un dels sentits

Este dijous es va registrar un nou accident al tram ebren (entre Amposta i Flix) de la C-12 o Eix de l’Ebre, al terme municipal de Benifallet, amb el resultat d’un ferit greu arran del xoc entre un camió i dos cotxes, i com que plou sobre mullat -9 morts en una quarantena d’accidents este 2019, 8 víctimes mortals i una desena de sinistres més que en tot el 2018- , la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre no ha trigat ni 24 hores a convocar els mitjans per transmetre el seu compromís de fer millores substancials a la carretera per trencar esta dinàmica. 

Algunes ja havien transcendit. El Setmanari L’EBRE mateix va avançar que es milloraria el ferm, sobretot en el tram entre Xerta i Aldover, i que s’habilitaria un carril al mig per millorar l’accés a la Via Verda a Benifallet. També hi ha previst fer una rotonda en l’accés a Jesús. El Delegat del Govern, Xavier Pallarès, i la directors dels Serveis Territorials del Departament de Territori, Lídia Pino, han reiterat estes mesures i han anunciat, este matí, que s’està fent un estudi sobre els subtrams on es podria habilitar doble carril en un dels sentits (2+1) per facilitar els avançaments treure pressió a la carreterera, on admeten que ha augmentat substancialment el trànsit de pesants des que els campions no poden anar per l’N-340 entre L’Hospitalet de l’Infant i Vinaròs: això faria que els pesants procedents de l’interior que abans anaven a buscar la nacional a El Perelló -dixaven l’Eix de l’Ebre a Rasquera- ara continuen per la C-12 fins a Amposta. La liberalització del tram ebrenc de l’AP-7 a partir de l’1 de gener hauria de tornar les coses a lloc, “però per això no hem de dixar de fer res”, ha declarat Pallarès. “He parlat amb el conseller [Damià Calvet] i per al Govern és una prioritat”, ha assegurat el Delegat. Les dades parlen per si mateixes: entre l’1 de gener i l’1 d’octubre s’han atés més de 60 víctimes, amb un balanç de 9 morts i 16 ferits greus. 

El 15 de gener el Govern convocarà tots els alcaldes, des de Flix fins a Amposta, a una reunió amb la Direcció General de Carreteres on es concretaran les millores i “s’hi posarà calendari”. Hi ha Ajuntaments, com el de Benifallet, que han demanat també que es millore l’accés principal al municipi des de la carretera. La millora del ferm seria la primera acció que es durà a terme, Segons Pino durant el primer trimestre del 2020.

 

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 29

Últimes notícies