HomeSocietatEl grup tonyinaire Balfegó demana ajut a les administracions públiques per reconstruir...

El grup tonyinaire Balfegó demana ajut a les administracions públiques per reconstruir la nau cremada

El grup tonyinaire Balfegó ha demanat ajut de les administracions públiques per poder reconstruir la nau de processament de tonyina roja que va quedar destruïda el passat 22 de juny en un incendi i poder mantenir els seus plans d’expansió comercials. Així ho van traslladar els responsables de l’empresa –que factura uns 50 milions d’euros i ocupa a unes 250 persones- a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que divendres al vespre va visitar les instal·lacions afectades pel sinistre. Balfegó recorda que han invertit de forma continuada des de la construcció de les instal·lacions l’any 2005 a més de “l’alt impacte econòmic” de l’activitat del grup a Catalunya, “no només en creació de llocs de treball, sinó també en la seva contribució a la dinàmica social de l’Ametlla de Mar i de les Terres de l’Ebre, atesa la projecció internacional de la tonyina roja de la firma”. També xifra el seu volum de compres a Catalunya en 10 milions d’euros i ha invertit recentment tres milions –en quota i vaixells en altres comunitats autònomes, generant un impacte econòmic global de 48 milions d’euros –entre tres i quatre milions localment-.

Arran del sinistre, que va arrasar pràcticament la seva nau de processament de tonyina, Balfegó va posar en marxa un pla de contingència per assegurar la totalitat de les seves comandes al mercat i tots els llocs de treball de l’empresa. La consellera, que va visitar les instal·lacions de l’Ametlla de Mar després de passar també per les drassanes Nicolau de Sant Carles de la Ràpita –que també van quedar calcinades per un incendi el passat 16 de juny-, va anunciar que posarà en coneixement de altres àrees de la Generalitat la situació i les necessitats del grup. També es va comprometre a abordar amb la consellera d’Empresa i el vicepresident del Govern les possibles “vies de finançament” a les quals es podrien acollir.

“Era veure les instal·lacions, que ens expliquessin de primera mà la magnitud de la tragèdia i posar-nos a disposició com a Departament i com a Govern, per traslladar a la resta de l’executiu per si és necessari fer una gestió davant d’una altra administració i posar-nos a la seva disposició”, va declarar Jordà, tot recordant que l’empresa no és “només important per al sector pesquer i pel país”, sinó també pel municipi de l’Ametlla de Mar i els seus treballadors. “Estarem al costat de l’empresa”, va tancar.

Durant la visita, els responsables de Balfegó van reclamar a l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, que els permeti construir uns congeladors més alts que els actuals de nou metres. El projecte, que preveia la instal·lació de cambres de fins a quinze metres, es troba paralitzat perquè contravé l’actual normativa urbanística municipal. L’alcalde va explicar que treballen en la modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística i abordaran el cas dins de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre així com al ple municipal.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

83 + = 86

Últimes notícies