HomeSuccessosEl jutge cita a declarar els investigats per falsificaci贸 de vins de...

El jutge cita a declarar els investigats per falsificaci贸 de vins de la DO Terra Alta

El jutjat d’instrucci贸 3 de Reus ha citat a declarar per al 21 i 22 de setembre a les deu del mat铆 els sis investigats per una trama de falsificaci贸 a l’etiquetatge d’ampolles de vi fent 煤s fraudulent de les DO Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya. Segons la interlocut貌ria facilitada pel TSJC, se’ls investiga pels delictes contra la propietat intel路lectual, d’estafa i de publicitat enganyosa, de falsedat documental i falsedat de certificats. S’haurien comercialitzat m茅s de 40 milions de botelles del 2019 al 2021 per import de 51.350647 euros i un marge de 14.216.247 euros. El proc茅s judicial arrenca d’una den煤ncia que van presentar conjuntament els consells reguladors de les denominacions d’origen el juliol de l’any passat.

Segons un estudi dels Mossos d’Esquadra, que recull la interlocut貌ria, les vendes de vins fraudulents de les cinc DO investigades equivalen aproximadament a un 50% del total de vins elaborats聽y comercializats聽pel Grup聽Reserva de la Tierra -que 茅s d’entre 30 i聽35 milions de botelles a l’any.

Aix铆, segons la interlocut貌ria, aquesta empresa disposa聽de marques pr貌pies, amb etiquetes registrades en els diferents consells reguladors i de numeracions de Distintius de Garantia originals assignats als seus vins.

Per貌, “de forma totalment aliena” als consells reguladors, va encarregar聽a una empresa d’adhesius de M煤rcia que imprim铆s “enganxines” que imitessin聽amb precisi贸 el mateix disseny dels distintius de聽Garantia originals.

A m茅s, a fi que els seus vins sempre portessin聽numeracions assignades, es repeteixen diverses聽vegades les numeracions de les s猫ries assignades -fins i tot m茅s de 30 vegades, en vins que l’empresa “adquiria聽a聽baix cost“.

Segons la interlocut貌ria, la DO聽m茅s afectada, en volums totals, 茅s la Terra Alta, amb聽m茅s聽de 10 milions de botelles fraudulentes a l’any,聽que superen el vi qualificat a tota la DO Tarragona. 脡s la que t茅, proporcionalment, l’afectaci贸聽m茅s gran en el frau.

El jutge que instrueix el cas聽considera que el volum i extensi贸 temporal del frau tamb茅 “fa perdre la confian莽a del consumidor en els sistemes de control, fet聽que perjudica a les DO“. “I la majoria de v铆ctimes de l’engany no saben que ho han sigut“, afegeix.
Els Mossos han calculat que els ingressos que obtenia Reserva de la Terra amb la venda d’aquests vins fraudulents podria ser de 20 milions d’euros a l’any; per貌 mai es podr脿 calcular el perjudici econ貌mic causat als comporadors d’aquests milions de botelles“, conclou la interlocut貌ria.

Els administradors de les societats tenen fins al 10 de setembre per sol路licitar dilig猫ncies i al路legacions.聽Aix铆 mateix, el titular del jutjat d’instrucci贸 3 de Reus聽ha acordat autoritzar els supermercats聽on es van trobar ampolles amb el Distintiu de Garantia presumptament falsificat a retornar-les.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 82 = 83

脷ltimes not铆cies