HomeCulturaEl Museu de la Pauma del Mas de Barberans programa un total...

El Museu de la Pauma del Mas de Barberans programa un total de 21 activitats el 2020

El Museu de la Pauma del Mas de Barberans està a punt d’estrenar la programació per al 2020, que consta d’un total de 21 cursos i tallers d’artesania que aniran alternant tradició i innovació. Al marge de cistells, cabassos i altres peces més tradicionals, la programació del Museu inclou l’elaboració d’objectes més innovadors, siga pel material que fan servir o pels usos que se’ls dona. Pel que fa a la innovació, destaca el taller de la bossa d’espart que ensenyarà l’artesana valenciana Maria Teresa Miñana, creadora de la marca ArtEspart amb la qual ha treballat per a diversos dissenyadors, i s’impartirà el primer cap de setmana de febrer. També serà interessant el taller per a elaborar un llum fet amb teixit hexagonal i folrat amb tela. Una proposta que treballaran el tàndem Carles Alcoy, i la dissenyadora de capells Jordina Bravo, establerta a Xerta. El faran el mes de març.

La cadiraire especialitzada en reixeta Mariona Velasco és una altra de les artesanes que impartiran taller. Mostrarà com amb la mateixa tècnica que repara o teixeix culs de cadires es poden fer polseres elegants i originals.

La cofa de palangre, un dels utensilis més característics de la cistelleria del mar, a càrrec de l’artesà Josep Mercader; l’elaboració d’un cistell per a anar al rovelló, de Joan Farré, o la confecció d’una bossa amb pauma, de les artesanes d’Art Pauma que també ensenyaran com fer cabassets i graneres, són d’altres dels tallers programats, sense deixar de banda el Fibres Campus, un espai d’intercanvi internacional que enguany portaran les artesanes finlandeses Anelma Savolainen i Eija Koski, l’italià Andrea Magnolini i el francès Corentin Laval, que impartiran cursos per a mostrar tècniques de cistelleria en espiral o
l’ús de materials com la palla o el paper.

Una de les novetats més importants d’enguany és el taller de pauma, que es farà cada últim divendres de mes, a càrrec de les artesanes del Museu. S’inclou per primera vegada com una activitat amb periodicitat fixa dins la programació anual del Museu. L’objectiu és doble: apropar-se més al públic del territori i ajudar a consolidar el col·lectiu local d’artesanes de la pauma. L’assistència al taller podrà ser esporàdica o tenir continuïtat. D’esta manera, es dona l’opció d’elaborar una peça més gran i laboriosa si es participa en més sessions. Les places són limitades: un màxim de 12 persones per sessió i hi haurà dos artesanes impartint-les. L’horari és l’últim divendres de mes, de 17 a 20 hores i el preu és de 5 euros. Les inscripcions als tallers i cursos s’obriran el dia 8 de gener a les 9 del matí.

D’altra banda, dins el programa d’activitats cal destacar també la Fira Monogràfica de les Fibres Vegetals. El Racó dels Artesans, que enguany tindrà lloc el cap de setmana de l’1 i 2 d’agost. Al llarg de l’any també es podran visitar les exposicions temporals: Fusta Teixida de Beatriz Unzueta, que es podrà veure fins al mes de juliol; Brodat a màquina, de l’Associació de Dones Masoveres (del 19 d’abril al 3 de maig); Rocam de Joan Maria Ventura (de gener a juliol); Look Out Cistelleria Europea (de juliol a desembre) i Punt d’inflexió: Retolació en pauma de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (a l’agost).

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 53

Últimes notícies