HomeOcupacióEl Pla d'ocupació 2020 entre el Consell Comarcal del Montsià i la...

El Pla d’ocupació 2020 entre el Consell Comarcal del Montsià i la Diputació de Tarragona dona feina a 1 capatàs i 4 peons

Tasques de manteniment i neteja de camins, aquestes són algunes de les accions que estan duen a terme les cinc persones que s’han contractat a través del Pla d’Ocupació 2020 del Consell Comarcal del Montsià finançat per la Diputació de Tarragona. Són un capatàs i quatre peons que durant els sis mesos que dura el pla donen suport supramunicipal en tasques de condicionament a cinc ajuntaments de la comarca: Ulldecona, Masdenverge, Godall, Mas de Barberans i La Sénia.

Donada la diversitat dels entorns comarcals, tant urbans com naturals, les tasques a desenvolupar tenen un caràcter polivalent. De fet, des que van començar a treballar han fet diferents tasques adequant-se a les necessitats de cada ajuntament. Per exemple, durant el període que han estat a Mas de Barberans la feina ha consistit a polir camins, així com a Masdenverge on també s’ha netejat la zona de la Foia, a Godall s’han netejat senders i carrers i s’han obert camins, i a Ulldecona s’ha fet aclarida de pins i s’ha pintat l’ajuntament.

Este Pla ha estat possible gràcies al conveni entre la Diputació Tarragona i l’ens comarcal del projecte ocupacional “condicionament d’entorns naturals o urbans per tal de fomentar l’ocupació”. Un programa que la Diputació de Tarragona gestiona des del 2013, per tal de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, alhora que vetllen per la millora i conservació d’entorns naturals i urbans a la demarcació. “Des del Consell Comarcal del Montsià valorem molt positivament aquest conveni que signem any rere any amb la Diputació de Tarragona. Se’ns dubte és una gran oportunitat per a persones que porten molt de temps aturades, no només se’ls hi facilita la reinserció laboral sinó que també se les forma. A més, tampoc ens podem oblidar de les tasques que fan, actuacions necessàries però que sovint els ajuntaments petits no poden dur a terme”, valora el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.

Les persones contractades en aquest pla també reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina, i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Degut a tots els contratemps que ha suposat la situació sanitària, el Pla d’Ocupació 2020 no va poder començar fins al novembre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 1 =

Últimes notícies