HomeSocietatEl Pla Local d’Infància i Adolescència treballa per fer una ciutat més...

El Pla Local d’Infància i Adolescència treballa per fer una ciutat més amable per als infants d’Amposta

L’Ajuntament d’Amposta treballa en 22 objectius, que es desglossen en 55 mesures, 173 accions i 753 indicadors metodològics, que determinaran les accions que han de convertir la ciutat en un espai més amable i inclusiu per a les xiquetes i xiquets. Així ho recull el Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA) d’Amposta 2022-2027, un document impulsat per les regidories de Drets Socials i Ciutadania i Educació de l’Ajuntament que s’ha elaborat mitjançant un procés participatiu. “No podem parlar de transformar la ciutat si no incloem als infants i adolescents en les diferents polítiques municipals“, deia l’alcalde, Adam Tomàs. El Pla Local d’Infància i Adolescència va ser aprovat al ple municipal del mes d’abril, mentre que ara es troba obert a al·legacions perquè la ciutadania pugui seguir contribuint en el seu desenvolupament.

Dirigit a infants i adolescents de tres a 12 anys, la regidora d’Educació, Núria Marco, destacava que aquest és el primer Pla Local d’Infància i Adolescència que es duu a terme a la ciutat: “Tenim la voluntat de posar als infants al centre, considerant-los persones de ple dret“, reblava Marco, qui recordava també que el PLIA treballa en l’assoliment de sis dels 14 Objectius de Desenvolupament Sostenible. La regidora d’Educació deia que “hem de dur a terme un canvi en la forma d’actuar com a administració pel que fa als infants i adolescents, i ho hem de fer des d’una visió de treball interdisciplinari on estiguin implicades totes les àrees de l’Ajuntament, així com les persones que treballen amb els xiquets i xiquetes“. En la creació del Pla Local d’Infància i Adolescència han participat 749 persones, de les quals el 80% són infants i adolescents dels diferents centres educatius d’Amposta.

Cinc grans àmbits

Per la seva part, la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, desgranava els cinc àmbits que estructuraran les actuacions: organització i seguiment del Pla, on equips transversals i persones responsables tiraran endavant el compliment del pla; Participació i transformació, per incloure als infants en la presa de decisions de les polítiques públiques; Protecció i prevenció; Benestar i inclusió i Educació i equitat. “Entre totes aquestes polítiques transformadores que es treballaran durant set anys destaquen la creació del Consell d’Infants, accions d’atenció als infants en risc d’exclusió social, ampliar el Fons Social d’Habitatge i treballar en l’eliminació de la pobresa energètica, repensar el model d’Escola de Famílies o l’accessibilitat a les llars d’infants i el foment de l’esport inclusiu als centres; així com la prevenció de consum de drogues; la creació de camins segurs de casa a l’escola o de patis oberts; a més d’un espai compartit per fer els treballs escolars, entre altres“, seguia Ferré.

Totes aquestes accions es desenvoluparan amb la col·laboració de diferents grups de treball com el Consell Escolar, la Taula Socioeducativa o els espais de nova creació com el Consell d’Infants o la Taula Interdepartamental Municipal.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 37

Últimes notícies