HomeSense categoriaEl Poblenou tallarà la circulació als vehicles amb jardineres en temporada alta

El Poblenou tallarà la circulació als vehicles amb jardineres en temporada alta

TERRES DE L’EBRE // El Poblenou del Delta serà un municipi per als vianants durant les èpoques de més afluència turística. Així ho va decidir el veïnat del Poblet durant la consulta popular que va tenir lloc el diumenge 30 de maig, on van participar 107 de les 171 persones majors de 16 anys empadronades al Poblenou. Tal com ho plasmen els resultats, la major part del veïnat, un 81,3% dels participants, van votar a favor de limitar la mobilitat durant l’estiu i Setmana Santa, excepte veïns i veïnes i serveis, mentre que unes 20 persones van votar-hi en contra.

Generalment, veïns i veïnes es mostraven satisfets amb el resultat de la consulta, tot i que un petit percentatge es va mostrar molest no pel resultat, sinó pel sistema de votació. “Un sector petit va queixar-se, però no pel que s’havia votat a la consulta, sinó perquè tot i tenir casa al Poblenou no havien pogut votar perquè no estaven empadronats al municipi”, explicava el regidor del Poblenou a l’Ajuntament d’Amposta, Agustí Tirado.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, es va mostrar “satisfet” tant pels resultats i per com va anar la consulta. “És el segon cop que l’Ajuntament d’Amposta fa una consulta al Poblenou”, deia Tomàs, afegint que “s’ha posat sobre la taula el fet que és la gent que hi viu la que ha de prendre la decisió sobre com les activitats que es desenvolupen li afecten la vida quotidiana i els resultats de la consulta reflectixen, precisament, això”.

Un cop feta la consulta, el consistori començarà a treballar per tenir-ho tot preparat per a la segona quinzena de juny: “Intentarem començar com més aviat millor. La idea és tallar la circulació als vehicles amb jardineres, que si fa falta es pintaran de color blanc, perquè queden integrades al màxim possible amb l’essència del municipi”, explicava Agustí Tirado. Està previst que estes mesures s’apliquen els 10 dies de Setmana Santa i durant la temporada d’estiu, del 15 de juny al 15 de setembre.

ON ES PODRÀ APARACAR? Així, els turistes i veïns d’altres municipis podran seguir anant en cotxe al Poblenou del Delta, però hauran d’aparcar a altres espais dissuasius a les rondes del poble, com als Sequesos de la Comunitat, a la zona d’aparcament de davant del pavelló municipal o al camp de futbol: “Habilitarem el camp de futbol amb un terreny adequat i més punts d’il·luminació perquè també s’hi puga aparcar”, reblava el regidor.

Sobre com això podria perjudicar els diferents negocis de l’interior del municipi, Tomàs assegurava que la mesura “no afectarà” l’activitat econòmica del Poblenou, al·legant “el gran atractiu pel que fa a la gastronomia i el paisatge” i que “la gent no va al Poblenou per a aparcar davant d’un restaurant, dinar i ja està”, sinó a “gaudir del paisatge, de l’entorn i de la singularitat arquitectònica” de la zona.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 52

Últimes notícies