HomeEconomiaEl preu de la llum es dispara fins als 436,25 euros/MWh i...

El preu de la llum es dispara fins als 436,25 euros/MWh i marca, de nou, un rècord des que hi ha l’excepció ibèrica

El preu de la llum pels clients de la tarifa regulada es dispara aquest dimecres fins als 436,25 euros/MWh, segons les dades de l’Operador del Mercat Ibèric de l’Energia (OMIE). Es tracta, de nou, de registres rècord des que va entrar en vigor l’excepció ibèrica, a mitjans de juny, ja que el preu s’incrementarà un 19,4% respecte d’aquest dimarts. De fet, el preu de la llum superarà el llindar dels 400 euros per primer cop des del març, aleshores marcat per l’esclat de la guerra a Ucraïna. El preu final és el resultat de sumar el preu mitjà de la subhasta del mercat majorista (186,95 euros/MWh) i la compensació que es pagarà a les centrals de cicle combinat per l’aplicació del topall del gas (249,30 euros/MWh).

El preu més elevat es pagarà entre les 21 i les 22 hores, mentre que la franja més barata serà entre les 16 i les 17 hores.

Sense l’excepció ibèrica, el cost de l’electricitat per aquest dimecres superaria els 500 euros. En concret, se situaria en 502,11 euros/MWh, segons el Ministeri de Transició Ecològica.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 52 = 57

Últimes notícies