HomeEconomiaEl preu de la llum manté la tendència a l'alça i puja...

El preu de la llum manté la tendència a l’alça i puja fins als 251,7 euros/MWh

El preu de la llum manté la lleugera tendència a l’alça i este dilluns puja fins als 251,7 euros/MWh, un 1,5% més que ahir diumenge (247,89 euros), segons les dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Energia (OMIE).

Es tracta però d’uns 190 euros menys que dilluns passat (442,54 euros/MWh, el tercer més car de la història).

La franja horària més cara d’avui 14 de març serà de vuit a nou del matí amb un import de 295 euros/MWh, mentre que la franja més barata serà entre les quatre i les cinc de la tarda amb 214,48 euros/MWh.

Si la xifra es compara amb el dia equivalent del 2021, el preu de l’electricitat s’ha multiplicat per cinc en 12 mesos (va ser de 47,59 euros/MWh el dilluns 15 de març del 2021).

El mercat continua marcat per les tensions que genera la invasió d’Ucraïna per part de Rússia i per l’escalada del preu del gas, que apuja el preu de tota la tarifa.

L’increment de la factura de l’electricitat este mes de març, que ha registrat pics de fins a 700 euros el megawatt hora, ha provocat disrupcions en la indústria catalana, que s’ha vist obligada a ajustar la producció per evitar les franges més cares i, fins i tot, a aturar l’activitat a l’espera que baixi el preu.

Els sectors més afectats són els que consumeixen grans quantitats d’energia com la siderúrgia, metal·lúrgia no fèrrica, química o gasos industrials; i també la indústria paperera.

L’escalada del cost de l’energia fa mesos que dura, però s’ha agreujat des de l’inici de la invasió russa a Ucraïna, fa dos setmanes.

La dependència que té Europa del gas procedent de Rússia és rellevant –este últim exercici s’ha situat entorn el 20%, però la mitjana és del 40%-, i Vladímir Putin ha amenaçat de tallar el subministrament de gas al Vell Continent com a resposta a les sancions que se li estan imposant països com els Estats Units i la Unió Europea.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 84

Últimes notícies