HomeEconomiaEl preu de la llum superarà els 400 euros/MWh en l'hora més...

El preu de la llum superarà els 400 euros/MWh en l’hora més cara

El preu de la llum continua escalant i avui dijous marcarà un nou màxim històric: 383,67 euros/MWh, segons les dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE).

Es tracta del segon dia consecutiu que el preu de l’electricitat bat el rècord, després que ahir dimecres va assolir 360,02 euros/MWh.

El cost de l’electricitat al mercat majorista pujarà dijous un 6,5% respecte a l’últim màxim històric d’este dimecres, i serà el vuitè dia que trenca la barrera dels 300 euros MWh. La franja horària més cara aquest dilluns serà de set a vuit del vespre amb un import de 409 euros MWh, mentre la franja més barata serà entre les quatre i les cinc de la matinada amb 303 euros MWh.

Si les xifres es comparen amb el desembre del 2020, el preu de la llum s’ha multiplicat per set en 12 mesos.

El 23 de desembre del 2020 la llum costava 46,3 euros/MWh de mitjana, molt lluny dels 383,67 euros MWh de demà, en concret un 728,6% més. En un context marcat per l’encariment del preu del gas i el petroli, els drets d’emissions de CO₂ i els problemes per posar en marxa el gasoducte Nord Stream 2, el govern espanyol va aprovar aquesta setmana la rebaixa d’impostos de la factura de la llum fins a final del primer trimestre de 2022 per compensar l’escalada de preus.

Tot i que la pujada és generalitzada a tot Europa, Espanya és un dels països més afectats, ja que un percentatge important de la seua població està acollida a la tarifa PVPC, que és la que pateix les fluctuacions del mercat. Segons dades del Banc d’Espanya, vora un 40% de les famílies a l’Estat disposen d’aquesta tarifa. La resta de clients tenen una tarifa contractada al mercat lliure i paguen un import fix cada mes per la llum.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies