HomePolíticaEl PSC demana a la Generalitat que les Terres de l'Ebre siguin...

El PSC demana a la Generalitat que les Terres de l’Ebre siguin declarades zona afectada per una emergència a causa del Filomena

El candidat socialista al Parlament, Joaquim Paladella, ha emplaçat avui a la Generalitat “a què faça –ja mateix- la feina que li correspon, és a dir, que elabore una relació dels danys que el temporal Filomena ha provocat a Catalunya i que ho lliure al Govern de Pedro Sánchez a fi i efecte que puguem rebre les ajudes que s’han habilitat per als damnificats d’aquest temporal. Repeteixo, és competència de la Generalitat fer-ho per poder ser reconeguts com a zona afectada greument per una emergència i comença a rebre les ajudes. Vuit comunitats del conjunt de l’Estat ja ho han fet.”

Paladella ha explicat que aquest darrer consell de ministres ha declarat com a zona catastròfica diversos territoris i comunitats afectats pel temporal Filomena. Aquesta declaració està oberta a incloure altres àrees que hagen estat afectades per les nevades, com és el cas de Catalunya i de les comarques tarragonines. “En concret, a les Terres de l’Ebre totes les comarques van rebre l’impacte del temporal de Filomena, a la Terra Alta i a la Ribera d’Ebre l’afectació ha estat majoritàriament als conreus i equipaments municipals i a les comarques del Baix Ebre i Montsià s’ha vist afectat tot el Delta. Per tant, demanem al Govern de la Generalitat que relacione tots els danys causats per aquest temporal a Catalunya i a les comarques tarragonines i que demane al Govern de Pedro Sánchez la inclusió d’aquestes comarques que van patir més greument aquests efectes a la declaració de zona afectada per una emergència”, ha explicat Joaquin Paladella. D’entre aquestes ajudes s’inclouen les partides necessàries adreçades a pal·liar danys personals i materials en habitatges, establiments comercials, industrials i turístics o en les infraestructures i equipaments bàsics afectats pel temporal. Així mateix, el decret del Govern de Pedro Sánchez permetrà als ajuntaments afectats recuperar les despeses que han hagut d’emprendre per reparar els efectes del temporal i subvencionar les accions que es diguen a terme a curt i mitjà termini.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies