HomeComunicacióEl Setmanari L’Ebre denuncia que es vol “empresonar la llibertat de premsa”

El Setmanari L’Ebre denuncia que es vol “empresonar la llibertat de premsa”

L’empresa que edita el Setmanari L’Ebre i els seus administradors han fet públic un comunicat en el que denuncien l’intent d’”empresonar la llibertat de premsa”, com a reacció a la difusió d’una informació falsa -per part d’un mitjà local, el passat dimecres 16 de maig-, que triplica l’import d’un embarg preventiu que afecta el periòdic, amb mala fe i la intenció de desprestigiar el mitjà i personalment els professionals.

Es tracta d’un cas que instrueix el jutjat número 5 de Tortosa, basat en una querella presentada fa 3 anys per l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, per presumptes injúries i calúmnies. El setmanari recorda que va actuar amb correcció, dret a rèplica, i contemplant la presumpció d’innocència de l’alcalde. I considera estrany i sense precedents que ara els demani presó efectiva, acompanyada d’una fiança ordenada i executada el passat 14 de maig (sense ni atendre al·legacions).

Les informacions origen de la querella -4 en total, perquè el mitjà va decidir no tractar més el tema per evitar la utilització política-, es remunten al 2015, i tracten sobre com el diners de la Càpita Altebrat es van desviar per construir centres sociosanitaris. Un cas que encara està sota judici als jutjats de Gandesa, i en el que consten Paladella i dirigents del CatSalut i Sagessa.

El comunicat del Setmanari l’Ebre dirigueix un contundent “Ja n’hi ha prou, senyor Roda!”, referint-se a l’empresari Albert Roda, que reiteradament ataca uns mitjans i uns professionals de llarga trajectòria (més de 35 anys). El comunicat acaba dient que “les Terres de l’Ebre es mereixen professionals del periodisme”, i no, “agents comercials i negociants de la informació”. Perquè “per aquest camí es pervertirà un model de mitjans perifèrics, de reconegut prestigi a Catalunya, que tant ha costat construir”, conclou l’escrit

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies