HomeSense categoriaEl síndic s’implica contra l’espoli de les oliveres monumentals

El síndic s’implica contra l’espoli de les oliveres monumentals

El síndic de Greuges ha decidit implicar-se amb la problemàtica de l’arrencament d’oliveres monumentals a les Terres de l’Ebre i ha demanat celeritat al Govern per a prendre “mesures fermes” contra l’espoli dels arbres, alguns dels quals són mil·lenaris.

El síndic ha decidit investigar d’ofici la situació després que diversos grups ecologistes i pagesos hi contactessen per a denunciar l’arrencament indiscriminat d’arbres per part d’empreses amb l’objectiu de fer-ne negoci. Mentrestant, el Parlament està tramitant una proposició de llei per a protegir les oliveres monumentals, que preveu un règim de sancions amb multes de fins a 500.000 euros.

La Plataforma Salvem lo Montsià celebra la implicació del síndic i reclama una moratòria urgent que permeta frenar l’espoli mentre la llei no siga una realitat.

Dijous 20 de juny, un equip d’assessors de la Sindicatura es va desplaçar al Montsià i va mantindre reunions en què van participar, entre d’altres, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, i representants de Gepec, Salvem lo Montsià i la Unió de Llauradors. 

El síndic va recollir les preocupacions que li van plantejar i es va comprometre a estudiar el cas amb profunditat, agilitat i rigor. En este sentit, i amb independència de la millora de la proposició de llei en el seu tràmit parlamentari, s’adreçarà als departaments de Territori i Agricultura per a demanar que prenguen “mesures ràpides i fermes per a aturar amb la màxima immediatesa l’espoli d’este patrimoni natural”.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

12 + = 13

Últimes notícies