HomeJustíciaEl Suprem rebutja el recurs dels ajuntaments per impugnar el pla urbanístic...

El Suprem rebutja el recurs dels ajuntaments per impugnar el pla urbanístic de l’abocador de Riba-roja d’Ebre

El Tribunal Suprem (TS) ha rebutjat el recurs de cassació interposat pels ajuntaments d’Almatret, Benissanet, Garcia, Maials, Miravet, Móra d’Ebre, Móra la Nova, La Palma d’Ebre i Vinebre contra l’abocador de Riba-roja d’Ebre. Aquests consistoris van presentar el recurs contra la sentència del contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que avalava la vigència i la legalitat del pla urbanístic del dipòsit de residus, que funciona des de l’any 2020. Segons la resolució, els magistrats del Suprem argumenten la decisió per la “manca de fonamentació” del supòsit en què es basa l’escrit i perquè consideren que no han de fer “cap matisació” de la doctrina jurisprudencial de la resolució del 28 de juliol de 2022.

Considerem que no hem de fer cap matisació, precisió o concreció sobre la doctrina jurisprudencial ja assentada respecte a la possibilitat d’impugnació indirecta d’un pla urbanístic per defectes formals del procediment d’aprovació del pla- en referència a la sentència del 28 de juliol de 2022-“, indiquen els jutges en la resolució que ha tingut accés l’ACN.

Alhora, els magistrats també justifiquen el rebuig del recurs atès que hi ha una “carència d’interès casacional objectiu“. I afegeixen que la finalitat dels ajuntaments no és la “indagació de la recta hermenèutica dels preceptes que cita com a infringits, sinó la seva aplicació circumstanciada al cas concret litigiós“. Així mateix, imposen pagar les costes processals a la part recurrent, amb un límit màxim de 666 euros més IVA, si escau, en favor de cada una de les tres parts que recorren i personades en la causa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 37

Últimes notícies