HomeCulturaEl Teatre auditori Felip Pedrell celebra el seu 25è aniversari

El Teatre auditori Felip Pedrell celebra el seu 25è aniversari

CULTURA // L’any 1995 es va inaugurar el teatre auditori Felip Pedrell a Tortosa, un complex teatral que s’ha convertit en un referent d’arts escèniques i música al territori. Un edifici amb diferents espais que ofereix un ampli ventall d’activitats culturals, amb una programació estable de teatre, música, dansa i circ.

El teatre també posa a disposició de les entitats, associacions i empreses els seus espais (Sala Gran, Sala Petita, Vestíbul, Aules i Camerinos), per a la realització d’activitats de caràcter social i cultural. És un dels equipaments més importants del sud de Catalunya i ofereix una programació anual de teatre, dansa i concerts; a més, forma part del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM).

L’elecció del nom del Teatre és en honor al compositor, pedagog musical, musicòleg, professor i crític musical català Felip Pedrell, nascut a Tortosa l’any 1841.

Enguany, l’auditori celebra el seu 25è aniversari, i per a commemorar tots estos anys sent un referent del teatre, es representarà una obra catalana de gran èxit: Terra Baixa, d’Àngel Guimerà.

Terra Baixa és, sense dubte, l’obra més representada del teatre català. Ha estat traduïda a 14 idiomes. A més, se n’han fet diverses adaptacions a cuplets, ballets i, fins i tot, 3 òperes. El 1897, l’obra es va estrenar a Tortosa, on va ser representada per la famosíssima Companyia de Teatre de Teodor Bonaplata, i este any ho farà a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, dirigida per Marga Julià.

L’obra es representarà a la sala gran de l’Auditori Felip Pedrell, durant tres dies: el divendres 2 de juliol i el dissabte 3 de juliol a les 20.30 h, i el diumenge 4 de juliol a les 19.00 h. Per a poder veure la representació, s’ha de comprar l’entrada, que té un preu simbòlic de 5 euros i s’ha de comprar en línia a través de la pàgina web: https://www.teatreauditoritortosa.cat.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 31

Últimes notícies