HomeEconomiaEl Tribunal Constitucional anul·la una part de la llei sobre l’impost de...

El Tribunal Constitucional anul·la una part de la llei sobre l’impost de la plusvàlua

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat diversos punts de la llei reguladora de les hisendes locals del 2004. El tribunal considera que estos apartats, ara anul·lats, establixen un mètode objectiu de determinació de la base imposable de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, l’impost de la plusvàlua, que determina que sempre ha existit augment en el valor dels terrenys durant el període de la imposició, amb independència que haja existit este increment i de la quantia real d’este increment.

La decisió declara la intangibilitat de les situacions fermes existents abans de la data de l’aprovació de la sentència. La sentència compta amb el vot particular concurrent del president del TC, Juan José González Rivas, i els vots discrepants del magistrat Cándido Conde-Pumpido i de la magistrada María Luisa Balaguer.

ERC i JxCAT han demanat la compareixença de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, al Congrés, per l’anul·lació d’este impost per part del TC, perquè explique quines “accions pensa emprendre el Govern espanyol per a pal·liar els greus efectes sobre les finances municipals”. Els republicans recorden que “la major part dels ajuntaments tenen en este impost una de les vies de finançament davant del que ja és, de per si, una escassetat crònica de recursos transferits des de l’Estat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

58 + = 61

Últimes notícies