HomeSocietatElena diu que tenir un bon sistema d'emergències ha evitat tragèdies com...

Elena diu que tenir un bon sistema d’emergències ha evitat tragèdies com les de Turquia, Grècia i Portugal

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que aquest estiu el sistema d’emergències ha viscut uns moments “especialment delicats“. “Hem patit tot l’estiu, però especialment durant 10 dies, el pitjor moment dels darrers 18 anys, hem patit molt, i el resultat ha estat que la cosa ha sortit molt bé, amb les excepcions dels incendis que s’han produït, alguns importants“, ha exposat el conseller en la inauguració d’una nova edició del curs bàsic per a futurs bombers de la Generalitat. “I si aquí al nostre país no ha passat el de Turquia, Grècia i Portugal, és pel sistema d’emergències que té el nostre país, ras i curt“. La setmana vinent es publicarà una nova convocatòria de 250 places per arribar a les 1000 places de bombers.

No entrareu a qualsevol lloc, és un lloc amb un coneixement molt alt, que no és qualsevol cos de bombers, té un nivell internacional reconegut, probablement més a fora que a casa“, ha explicat Elena als candidats.

El conseller ha explicat que darrerament “s’han viscut moments molt delicats que anys enrere haurien causat tragèdies, i gràcies a la intel·ligència del cos no han passat, no només ambientals sinó humanes“.

Ha afegit que a més de la preparació hi ha d’haver el “compromís” dels agents, i ho ha il·lustrat amb els efectes del temporal a Alcanar. Ha explicat que després de fer la feina que els corresponia, hi va haver “un compromís afegit” i es van quedar netejant les cases de la gent.

Quan hi ha una barreja de compromís amb els ciutadans, intel·ligència i tècnica, i hi posem els mitjans, aquest país té un tresor que el volem preservar“, ha indicat.

L’inici del nou curs arriba la setmana abans de la publicació d’una nova convocatòria de 250 noves places de bombers. Aquesta serà la tercera convocatòria de 250 places realitzades de forma consecutiva per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.

En aquesta mateixa línia, està previst que es publiqui una nova convocatòria de 250 places més l’any vinent, per tal d’arribar a les 1000 noves places, un compromís del Pla Bombers 2025.

També aquest mes de setembre es publicarà una convocatòria de 7 places d’inspector/a de l’escala superior, i les convocatòries internes de 104 places de caporal, 57 de sergent i 50 d’oficial del Cos de Bombers de la Generalitat.

Però volem dones“, ha reiterat Elena, que ha dit que “només hi ha 54 dones de 2.500, ja es veu que no anem bé, i això ha de canviar“.

Per això la propera convocatòria de bombers comptarà amb el reforç d’una campanya publicitària per estimular la participació de dones, i que tindrà com a lema “A prova de foc”. La campanya anirà acompanyada per diversos testimonis per explicar les motivacions que els han dut a ser bomberes.

El nou curs és el que registra la major presència de dones bomberes mai registrada, amb 19 alumnes, el que representa el 7,6% sobre el total de la nova promoció. Les dones aspirants van ser 301 de les 3.599 persones que van opositar (el 8,36%).

El curs de 700 hores lectives que aquest dijous han començat 250 alumnes es perllongarà fins el 30 de març del 2022, quan començaran la fase de pràctiques al Parc.

L’alumnat prové de 40 comarques de Catalunya, però també han arribat de l’Aragó (1), el País Valencià (12) i les Illes Balears (1). El Barcelonès, amb 38 , és la primera quant a procedència dels alumnes. La segona és el Vallès Occidental (16), el Segrià (15), La Selva (14) i el Baix Llobregat i el Gironès (13).

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + = 9

Últimes notícies