HomeTerres de l'EbreEls cellers de la Terra Alta encaren el final de la verema...

Els cellers de la Terra Alta encaren el final de la verema sense cap positiu per Covid-19

TERRES DE L’EBRE // Els viticultors de la Terra Alta encaren ja la part final de la verema. La collita d’enguany ha estat marcada, com la de tots els altres cultius, per les mesures de seguretat i els protocols per a evitar nous contagis de Covid-19. Durant la campanya, però, no s’ha donat cap positiu als cellers de la Terra Alta, i el raïm s’ha pogut collir com estava previst.

Davant la possibilitat que es donés un positiu entre els treballadors del camp, des de la Denominació d’Origen Terra Alta i el Consell Comarcal es va impulsar una borsa solidària entre cellers per tal que poguessen cedir-se treballadors i instal·lacions si hi hagués un positiu per Covid que obligués a tancar algun dels cellers associats. Tot i això, durant la verema no s’ha donat cap positiu als cellers.

L’única afectació de Covid durant la verema s’ha donat -segons ha pogut saber este setmanari- en un viticultor de Corbera d’Ebre, que va haver de guardar confinament però que no va afectar el conjunt de la verema a la Terra Alta. 

Enguany, tots els temporers que s’han incorporat a la campanya de la verema residixen a la Terra Alta o a poblacions properes i s’ha volgut evitar els desplaçaments d’altres indrets llunyans per a previndre possibles contagis de Covid-19. De fet, l’alberg on normalment s’allotgen els temporers, a Batea, ha quedat tancat enguany per a evitar estos desplaçaments d’altres indrets de Catalunya i l’Aragó.

Per tal de reforçar la plantilla al camp i als cellers, el Consell Comarcal de la Terra Alta també va posar en funcionament una borsa de contractació temporal per als mesos de la verema.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies