HomeTurismeEls centres d’interpretació del Comebe, prop de recuperar el nombre de visitants...

Els centres d’interpretació del Comebe, prop de recuperar el nombre de visitants del 2019

Els centres d’interpretació de la Batalla de l’Ebre estan a prop de recuperar l’afluència de visitants que tenien abans de la pandèmia de la covid. El nombre de turistes que van visitar els cinc centres repartits per la Terra Alta va caure en picat al 2020, però al 2021 ja s’ha recuperat gran part de l’afluència que tenien abans de la pandèmia, tot i que també hi va haver restriccions importants. En concret, l’any passat 7.076 persones van visitar algun dels centres d’interpretació, una xifra que dixa enrere els 4.088 de l’any 2020 i s’aproxima als 9.031 que hi va haver al 2019.

El Consorci Memorial d’Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe) ha fet públiques esta setmana les xifres de visitants als cinc centres d’interpretació que gestiona a la Terra Alta. El centre que rep més visites, amb diferència, és el 115 dies, situat a Corbera d’Ebre, que l’any passat va rebre 5.594 turistes, seguit ja a molta distància del centre d’interpretació Internacionals a l’Ebre, de la Fatarella, amb 632. El director del COMEBE, Joan Baptista Forcadell assegura que el centre d’interpretació 115 dies “és el més emblemàtic dels cinc, per mida i continguts”, i com que està situat al costat del Poble Vell de Corbera d’Ebre, “es fa evident l’efecte d’atracció que suposa el Poble Vell, que actua com un gran dinamitzador del turisme cultural de memòria democràtica”.

Tot i això, des del Comebe es posen com a objectiu augmentar el nombre de visites durant este 2022, i es posen com a meta arribar als 9.000 visitants i superar l’afluència del passat 2019. Tot i això, el centre d’interpretació Soldats a les Trinxeres, de Vilalba dels Arcs està encara tancat per obres.

El Comebe s’ha posat com a objectiu superar el nombre de visitants d’abans de la pandèmia

De fet, durant este any 2022 s’impulsaran noves propostes per al Centre d’Interpretació 115 dies, i també al Poble Vell de Corbera d’Ebre, que seran un atractiu afegit per als turistes que vulguen visitar els espais de la Batalla de l’Ebre a la Terra Alta. Segons el director del Comebe, Joan Baptista Forcadell, “l’any 2022 serà clau per a impulsar el paisatge i el patrimoni de memòria de les Terres de l’Ebre, i el projecte de consolidació i rehabilitació del Poble Vell en serà el principal actiu”.

Pel que fa a la procedència dels visitants durant l’any passat als cinc centres de la Batalla de l’Ebre de la Terra Alta, el 90 % procedien de Catalunya, el 8 %, de la resta de l’Estat, i un 2%, de l’estranger. Fins que va esclatar la crisi sanitària, els visitants estrangers representaven un 7 % de mitjana, aproximadament, però les restriccions de mobilitat han estat el principal impediment per a este col·lectiu durant els últims dos anys.

La rehabilitació del Poble Vell

Durant la propera tardor està previst que comence la primera fase de les obres de consolidació del Poble Vell de Corbera d’Ebre. En esta primera intervenció, es mirarà de consolidar les restes més deteriorades amb un sistema de tensors poc invasius. També es traslladarà l’abecedari de la Llibertat -que actualment està repartit per diferents indrets del Poble Vell- fins a la pineda annexa a les restes.

El conjunt d’obres està dividit en nou fases i té un pressupost aproximat de tres milions d’euros. La primera fase costarà uns 250.000 euros.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 84

Últimes notícies