HomeSalutEls cribratges als centres educatius de Tortosa detecten un 3,23% de casos...

Els cribratges als centres educatius de Tortosa detecten un 3,23% de casos positius en 6.652 proves

Els cribratges efectuats pel Departament de Salut a setze centres educatius de Tortosa han detectat un 3,23% de casos positius per covid-19, concretament, 212 de les 6.652 proves efectuades al llarg del mes d’octubre. Tot i que un terç dels centres no arribava al 2% d’afectació, tres casos van superar el 10%, fet que va impulsar actuacions concretes per actuar sobre alguns dels focus. Segons la gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, el cribratge ha servit, principalment, per “detectar asimptomàtics i reduir el risc de propagació als centres educatius”. Unes proves massives , segons ha recordat, que l’actual situació epidemiològica, “en fase de mitigació”, desaconsella que es continuïn realitzant.

Els tests als alumnes, docents i treballadors dels centres eductius de la ciutat de Tortosa, així com de l’institut escola Daniel Mangrané de l’EMD de Jesús es van efectuar entre els dies 5 d’octubre i 3 de novembre després que Educació i Salut comprovessin la presència de positius a les aules vinculats amb el brot de l’empresa Padesa, amb centenars d’afectats.

Amb aquestes dades a la mà, la responsable territorial d’Educació, Montse Perelló, ha argumentat que la transmissió del coronavirus “no es produeix dins de l’escola” i que els protocols posats en marxa “funcionen” gràcies a la “bona feina” dels mateixos centres, els alumnes i les famílies. En aquests moments, a les Terres de l’Ebre hi ha 38 grups escolars confinats: onze al Baix Ebre, dinou al Montsià, set a la Ribera d’Ebre i un a la Terra Alta.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha apuntat que les proves efectuades i el baix índex de positius permet donar tranquil·litat a la ciutadania.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 41

Últimes notícies