HomeFestesEls molins arrossers seran els protagonistes de la XVI Festa del Mercat...

Els molins arrossers seran els protagonistes de la XVI Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta

Els treballadors i treballadores de l’arròs van contribuir al creixement d’Amposta com a ciutat, per això aquest any seran els protagonistes de la setzena Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta, del 16 al 19 de maig. “Com a capital del Delta, el principal actiu econòmic de la nostra ciutat és el cultiu de l’arròs i, d’aquesta manera, volem donar-li el valor que es mereix pel que ha representat per a la transformació de la ciutat i del Delta“, afirmava l’alcalde, Adam Tomàs, recordant que “també estem a les portes que la Càmera Arrossera faci cent anys, el 2027, i és un dels pocs molins que encara queda en actiu“. Davant del Molí d’Adell, l’alcalde i la regidora de Cultura i Festes, Inés Martí, amb el dissenyador gràfic de l’Ajuntament, Adrià Merín, i la representant de la nova direcció de la Festa del Mercat, Pilar Segura, han presentat el nou cartell, que representa una escena de treball de principis del segle XX.

Seguint la línia modernista de les passades edicions, el cartell està inspirat en fotografies de l’època i s’hi poden observar diferents treballadors i treballadors del sector arrossaire. Merín, creador del cartell, detallava que “habitualment solen girar al voltant d’una musa, però enguany representem una escena més quotidiana dels treballadors de la indústria dels molins“. En més detall, es poden observar persones de diferents categories laborals, desenvolupant tasques pròpies de cada lloc de treball.

Representant la nova direcció tècnica de la Festa, Pilar Segura traslladava la il·lusió d’assumir aquest repte. “Hem vist la unió, el caliu humà o la connexió que hi ha entre el consistori i totes les entitats, associacions i la ciutadania i estem encoratjades que aquesta edició torni a ser un èxit“, reblava. Des de la direcció avançaven que, a banda del centenar d’activitats, aquest any hi haurà un nou format de programa de mà i es posarà molt d’èmfasi en la sostenibilitat. Com ja s’havia fet els darrers quatre anys, la direcció tècnica de la Festa del Mercat va sortir a licitació pública a principis d’any.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 74

Últimes notícies