HomeTreballEls sindicats majoritaris ebrencs reivindicaran augments salarials i més capacitat "de conflicte"...

Els sindicats majoritaris ebrencs reivindicaran augments salarials i més capacitat “de conflicte” l’1 de maig

Els sindicats majoritaris de les Terres de l’Ebre, USOC, UGT i CCOO, celebraran l’1 de Maig a Tortosa, una diada enguany on es reivindicaran augments salarials i la contenció de la inflació, que ha empobrit un 12% de mitjana a la classe treballadora. La manifestació unitària sortirà des de la plaça del Carrilet, a les dotze del migdia, i acabarà a la plaça de l’Ajuntament, on es faran els parlaments. Els sindicats demanen al territori més capacitat de “generar conflicte” i confien que les noves implantacions industrials generin una tendència a l’alça dels sous dels treballadors ebrencs. També han demanat als responsables polítics que “no facin política” amb el recurs de l’aigua davant l’actual situació de sequera i canvi climàtic.

El responsable d’USOC a les Terres de l’Ebre, David Queralt, ha recordat que l’1 de Maig caldrà tornar a reivindicar moltes qüestions no resoltes davant l’empobriment que ha provocat la inflació. Mentre els salaris han incrementat un 4% de mitjana, els preus s’han disparat un 16%. Un de cada deu treballadors pateix pobresa laboral, no arriba a final de mes, i un 70% de les famílies no té capacitat d’estalviar. El poder adquisitiu dels treballadors s’han reduït a nivells de 1996, segons ha apuntat Queralt. “Calen polítiques públiques decidides per canviar la situació, mesures per controlar preus, augment de salaris sobretot, que els beneficis de les empreses hi repercuteixi, regular les pensions, garantir els drets a l’habitatge i mecanismes per millorar la conciliació laboral i familiar“, ha detallat.

El secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre, Valentí Marin, ha insistit que la situació dels treballadors està empitjorant perquè “el gran capital” esprem un context de postpandèmia per guanyar encara més beneficis, repercutint en el preu final l’augment de costos. Un 83% de la inflació es deu a l’excés dels beneficis empresarials i la resta per augments salarials. “Una societat de futur només es pot mantenir equilibrant aquesta balança i hem plantejat ‘salari o conflicte’ per potenciar la negociació col·lectiva“, element clau, ha recordat Marin, per aconseguir aquest objectiu. “Estem en una zona on això és complicat, però esperem que les noves empreses generin un canvi“, ha afegit el secretari d’UGT.

L’1 de Maig ha de ser el primer exemple” d’aquesta força col·lectiva, com ha reclamat la coordinadora de CCOO a les Terres de l’Ebre, Montse Margalef. Margalef insta els sindicats a “il·lusionar” les persones treballadores perquè es mobilitzin, s’organitzin i reivindiquin “la disputa de les rendes“. La responsable de CCOO ha recordat que “els beneficis empresarials estan sent tan bèsties“, que fins i tot organismes internacionals com l’FMI, el BCE o l’OCDE estan fent “advertències serioses” perquè “s’estan passant“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 72

Últimes notícies