HomeNecrològicaEmotiu comiat al fotògraf Francesc Boluña, que va morir després d'una llarga...

Emotiu comiat al fotògraf Francesc Boluña, que va morir després d’una llarga malaltia

L’Església de Sant Blai de Tortosa es va quedar divendres a la tarde petita per encabir a totes les persones que van voler acomiadar-se del fotògraf Francesc Boluña Tomàs, que moria als 58 anys després d’una llarga malaltia.

Fou una cerimònia molt emotiva, i tal com explicà monsenyor Jordi Bertomeu encarregat de presidir-la, “estem davant d’una missa molt preparada, no improvisada, tal com la volia Francesc que era un home bo, i que volia que l’acomiadéssim en una actitud de fe“. Francesc, fill de Paco Boluña i per tant membre d’una gran nissaga de fotògrafs que ha crescut professionalment entre Roquetes i Tortosa, deixa darrere seu un gran treball en el camp de la fotografia i com impulsor de projectes periodístics locals com en el seu dia va ser la posada en marxa de Tortosa Televisió.

Les lectures, l’evangeli i les músiques escollides per acompanyar la missa responien a una elecció molt específica, així com la manera per agrair la presència a totes les persones presents. L’encarregat de fer-ho va ser Ignasi Vidal, amic de la família, llegint un article que el mateix Francesc Boluña havia publicat fa menys d’un mes a la revista Catalunya Cristiana. Boluña, en un article titulat “Testimoni de Fe” repassava els catorze anys que havia estat lluitant amb el tumor que li havien trobat. Amb una gran fortalesa explica la seva història i recordava “que tenia temor, però en vaig ficar en mans dels metges i de Déu, i vaig pregar molt“. El tumor li van detectar, com ell mateix explicava, per la caiguda d’un test al cap fent unes fotografies al Convent de la Puríssima de Tortosa. Arran d’aquella exploració es va poder veure la malaltia que patia, arribant a dir que “el test estava beneït pel mateix Crist“. Les restes de Francesc Boluña foren acomiadades amb la música i la lletra de l’Himne de la Cinta.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies