HomeTurismeEmpreses de turisme natural i navegació reobren amb l’esperança posada en els...

Empreses de turisme natural i navegació reobren amb l’esperança posada en els visitants de proximitat

Les empreses d’esports d’aventura, turisme natural i navegació ja han pogut reobrir a les Terres de l’Ebre. Després de dos mesos pràcticament sense possibilitat d’oferir cap activitat, des del dilluns 11, ja poden oferir els seus serveis i algunes ja preparen les primeres activitats, amb grups reduïts i extremant les mesures d’higiene i seguretat per a evitar contagis de la Covid-19.

És el cas de Rogles Aventura, una empresa situada al cor del meandre de Flix, i que oferix activitats de natura tan diverses com escalada per les vies ferrades de Tivissa i els Reguers -entre altres-, piragüisme, rutes en bicicleta, senderisme o tir amb arc. Després de dos mesos tancats i on han perdut les activitats que solen organitzar amb grups escolars de cara als últims mesos del curs, ja han reobert i estan preparats per a rebre els primers clients. “Este cap de setmana ja tenim un petit grup, que farà la baixada en piragua que oferim des de Móra d’Ebre a Miravet”, explica Raül Sabaté, el propietari de l’empresa. En la fase 1 de desescalada es permeten les activitats de lleure i turisme a l’aire lliure, però hauran d’extremar les mesures de seguretat. “Agafem grups reduïts, els nostres monitors treballaran amb mascareta, guants i amb gel hidroalcohòlic i tot el material que es puga utilitzar per a fer una activitat, com els caiacs i els rems, seran individuals i es desinfectaran al final de cada torn”, explica. A més, el transport per carretera es farà reduint l’ocupació de les seues furgonetes a dos persones per cada renglera de seients.

Tot i haver perdut bona part de la primavera, Sabaté es mostra optimista en els propers mesos. “La situació actual ha fet que molta gent tinga ganes de sortir i ara haurà d’apostar pel turisme de proximitat, a més, a nosaltres el turisme estranger només era d’un 5 o 10%”, detalla. A la Terra Alta, les empreses d’esport vinculades al turisme de natural ja han obert i compten amb la Via Verda com a principal actiu.

En declaracions a Imagina Ràdio, la presidenta de l’associació d’hostalers de la Terra Alta, Pilar Miró, destacava que “són les primeres empreses que han pogut obrir” i les previsions són bones. Tot i això, gran part dels restaurants no ho podran fer fins almenys el proper mes, ja que amb les limitacions de capacitat i, si no tenen terrasses, “no els acaba sortint a compte obrir”. Tot i això, Just recalcava que “encara es podria salvar part de l’estiu” i “la gent té ganes de natura”, i podria apostar “pel turisme de proximitat”, que faria salvar la campanya d’este estiu, tot i que no és la principal als allotjaments de la Terra Alta.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 74

Últimes notícies