HomeSocietatEn marxa a Amposta un programa de mediació i sensibilització comunitària per...

En marxa a Amposta un programa de mediació i sensibilització comunitària per millorar la convivència als espais públics

L’Ajuntament d’Amposta posa en marxa un programa de mediació i sensibilització comunitària per tal de millorar la convivència en els espais públics de la ciutat. Des de la regidoria de Drets Socials i Ciutadania, s’ha comptat amb professionals de l’àmbit per realitzar un estudi de la situació social a la zona on poden haver-hi problemes de convivència entre el veïnat, una informació que posteriorment serà utilitzada per engegar una mediació amb la voluntat d’aconseguir la pau social. El primer lloc on s’està duent a terme aquesta actuació és a la plaça del Mercat, tot i que més endavant també es treballarà en altres punts de la ciutat.

Pel que fa al sistema de mediació, que s’ha fet de forma consensuada entre FITES Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta, ha consistit en una petita cerca d’informació i revisió de casos de resolució de conflictes en l’espai públic. D’aquesta manera, s’ha redactat el diari de camp que servirà per recollir el treball que es realitzarà cada dia, on es reflectiran des d’observacions, converses o entrevistes. Els tècnics participants van començar el treball el passat 21 de juliol en diferents hores del dia, posant èmfasi en el període de 19 a 21 hores, amb una observació no-participant per tal d’ubicar els diferents agents que interaccionen a la plaça del Mercat, així com les dinàmiques i relacions que s’estableixen. Serà a partir d’aquesta informació que es planificarà una estratègia d’aproximació per començar la mediació entre les diferents persones implicades. Per dur a terme la mediació, es contactarà amb les diferents persones habituals a l’espai i es portaran a cap accions de sensibilització per millorar-ne la convivència.

Finalment, després de classificar i analitzar totes les dades es redactarà un informe de diagnòstic amb els resultats extrets de tot el treball de camp amb unes conclusions i propostes d’acció vers als conflictes observats, la identificació de conflictes i tensions que hagin aparegut i la identificació d’actors claus en positiu, que poden ajudar en la resolució de conflictes, i en negatiu, que cal tenir-los especialment en compte a l’hora d’enfocar la resolució d’un conflicte.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 53

Últimes notícies