HomeInfraestructuresEndesa repara definitivament les infraestructures de l'Ametlla de Mar malmeses per la...

Endesa repara definitivament les infraestructures de l’Ametlla de Mar malmeses per la tempesta del passat 5 de setembre

La tempesta que el 5 de setembre va afectar diversos municipis del Baix Ebre i va ocasionar desperfectes en les infraestructures elèctriques de l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla de Mar. Precisament, el municipi calero s’està movent per a reparar els desperfectes i també assegurar que es realitzen les inversions necessàries per a millorar la infraestructura elèctrica del municipi.

Per això, diferents representants municipals i enginyers tècnics d’infraestructures de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar es van reunir el passat dilluns amb responsables d’E-distribución, del grup Endesa, la companyia de distribució elèctrica del municipi, per tal de fer un seguiment i definir de la reparació que s’ha dut a terme esta setmana i també les línies d’actuació previstes per a l’any vinent 2023. Això ha posat sobre la taula els projectes de millora de la xarxa elèctrica plantejats per part de la companyia i que es troben en tràmit.

Entre els projectes hi ha l’execució de tres nous trams de línia subterrània i la reparació de tres centres de transformació canviant l’actual aparellatge convencional per noves cel·les i instal·lant nous ponts, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions, unes actuacions amb un pressupost de prop de 300.000 euros que es preveu realitzar el pròxim gener de 2023.

A més, també s’estan preparant altres intervencions que per tal d’anellar circuits d’alimentació elèctrica que permetran minimitzar l’afectació en el servei de subministrament elèctric en el cas de futures avaries.

Mentrestant, durant la setmana s’han efectuat les reparacions definitives, amb la substitució de l’aparellatge dels centres de transformació i distribució, situats al passatge sense sortida de la part alta del carrer Ramon i Cajal, per tal d’evitar futures avaries.

Abans d’iniciar les tasques s’han instal·lat dos grups electrògens per a poder proporcionar electricitat als veïns i veïnes afectats, tot i que ha sigut necessari efectuar dos talls programats en el subministrament elèctric en diversos carrers, un, el dimarts, i l’altre, dijous, en els moments de desconnexió i reconnexió de la xarxa elèctrica.

Des del veïnat s’espera que això comporte el canvi de les xarxes elèctriques, infraestructures de la dècada del 1960 que no han tingut manteniment.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 42 = 43

Últimes notícies