HomeSense categoriaEntitats animalistes i ecologistes fan costat al Govern per la pujada de...

Entitats animalistes i ecologistes fan costat al Govern per la pujada de sancions als caçadors

TERRES DE L’EBRE // Les entitats FAADA, Ecologistes en Acció, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, ADDA, Depana, AVDA, Libera!, Tots Som PobleLex Ànima han manifestat el seu suport a l’actualització de les sancions aplicables a infraccions a la legislació de caça, i han reclamat al Govern de la Generalitat que no cedisca a la pressió dels col·lectius de caçadors. “Resulta indignant veure com els màxims representants de la Federació de Caça de Catalunya clamen per les sancions que s’han aprovat contra els caçadors, quan en realitat les sancions ja estan definides des de la llei del 1970 i l’únic que s’ha fet és actualitzar l’import de les mateixes” denuncia Jaume Grau, coordinador a Catalunya d’Ecologistes en Acció. “Només s’actualitza l’import d’allò que ja eren infraccions. Dona la impressió que els caçadors volen seguir mantenint la impunitat gairebé absoluta que gaudien fins ara”, conclou.

Des de les entitats creuen que la modificació dels imports de les sancions per infraccions de caça, per actualitzar-les l’any 2020 són “de pura lògica” i que “ja era hora que es comencessen a eliminar privilegis que han anat mantenint el col·lectiu dels caçadors des del 1970”. Asseguren que els caçadors, que practiquen la seua activitat amb una arma a les mans, han rebut un tracte de favor durant anys: Pagaven sancions irrisòries, amb màxims de 30 € i 50 € per les sancions molt greus (i des d’1,5 € en el cas de les lleus) per infraccions que posen, per exemple, en perill la vida d’altres persones. Asseguren que cap altra activitat no tenia unes sancions tan desproporcionadament baixes. “I si es paguen ràpidament quedaven en la meitat.” Explica Grau. Ara les sanciones es preveuen de fins a 3.000 euros (les greus) i fins a 120.000 euros (les molt greus), que són les mateixes que tenen els pescadors des del 2009 o les que tenen els caçadors aragonesos.

Des de la Federació Catalana de Caça s’ha iniciat una vaga durant la qual no ajudaran als pagesos a prevenir els danys, segons les seues comunicacions, però sí que sortiran a caçar igualment com a esport o hobby.

Les entitats han explicat al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que l’activitat cinegètica comporta importants danys tant per als animals caçats com para les seues cries i per a aquells supervivents ferits i per multitud d’altres espècies, moltes protegides, que pateixen per la pertorbació causada per les batudes i altres modalitats de caça, veient minvat el seu èxit reproductiu. 

Les entitats signants de la carta han posat de manifest que “cal construir una nova normalitat on els privilegis d’uns pocs deixen d’anar en contra del dret general a gaudir de la natura, sigui com a excursionistes, ciclistes o boletaires. Una nova normalitat on la caça hauria de ser l’última opció a l’hora de gestionar la fauna. La natura té enormes reptes pel davant a Catalunya.” 

Les organitzacions ecologistes i de defensa animal han reclamat a la Generalitat i particularment al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que no cedisca davant de la pressió dels caçadors i que, per contra, tinga en compte les alternatives que des de l’ètica cap als animals i la sostenibilitat es plantegen des dels sectors ambientals des de fa anys.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies