HomeSalutEntreguen les Beques Fundació Ferran 2024 i lliuren els premis extraordinaris de...

Entreguen les Beques Fundació Ferran 2024 i lliuren els premis extraordinaris de l’ICS Terres de l’Ebre

El lliurament de les Beques Doctor Ferran 2024 s’ha celebrat aquest dijous al Parador de Tortosa, en la cita anual promoguda per la Fundació Doctor Ferran i l’Institut Català de la Salut Terres de l’Ebre. Posteriorment ha tingut lloc l’acte de lliurament dels ajuts extraordinaris 2024 de la Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre.

El lliurament de Beques Dr. Ferran 2024 ha estat presidit per Jordi Jordan, alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, acompanyat per Rosa Ripollés, presidenta de la Fundació Doctor Ferran.

En una sessió preliminar, s’han presentat els resultats dels projectes becats en la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2023.

Després dels parlaments de les membres de la taula, com és tradició en aquest acte, un professional sanitari de renom ha fet una conferència magistral. En aquesta ocasió, ha anat a càrrec de Cristina Abadia Castelló, cap de Servei de Salut Laboral del Consorci Sanitari de Terrassa, terapeuta d’equips i organitzacions i docent col·laboradora de la Fundació GALATEA. El títol de la conferència ha estat «La salut dels professionals de la salut».

Seguidament, s’han lliurat els premis als projectes becats en la convocatòria 2024 de la Fundació Dr. Ferran.

D’una banda, la Beca Doctor Ferran a un grup emergent, de 3.000 €, finançada per la Clínica Terres de l’Ebre i per l’Hospital de la Santa Creu, l’ha guanyat el projecte «Estudi de tendències del tractament antiagregant i anticoagulant en fibril·lació auricular i els resultats de salut a Catalunya». La Investigadora principal d’aquest projecte és Clara Beltran Masanés del grup d’investigació GAVINA, i els investigadors col·laboradors són Zojaina Hernández Rojas, M. Rosa Dalmau Llorca, Carina Aguilar Martín, José Fernández Sáez i Elisabet Castro Blanco.

D’altra banda, la Beca Doctor Ferran a un grup d’inici, de 3.000 €, patrocinat per la Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara, se l’ha emportat el projecte «Evaluar la utilidad de la disfunción endotelial medida por Endo-PAT para estratificar el riesgo cardiovascular en pacientes con Lupus Eritematoso Sistémico (Estudio LESEND)». La investigadora principal d’aquest projecte és Katerine López Gloria del Servei de Reumatologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) i els investigadors col·laboradors són Anna Pàmies Corts, Carlos Tomás Roura, Mariela Uyaguari Morocho i Esther Sauras Colón.

La beca accèssit Doctor Ferran al segon millor projecte d’Investigació presentat per un grup d’inici, de 1.500 €, patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA, ha estat per al projecte «Influència de les actituds i percepcions de les infermeres d’atenció primària en l’avaluació i abordatge de la conducta suïcida: un estudi mixt». La investigadora principal del projecte és Elena Juanós Álvarez de l’Hospital de la Santa Creu, i els investigadors col·laboradors són Georgina Casanova Garrigós, Gerard Mora López, Laia Giné Bertomeu i Paula Martí Millán.

L’actuació a càrrec del coreògraf i ballarí Roberto Olivan ha donat pas a l’acte d’entrega dels set ajuts extraordinaris 2024 de la Gerència Territorial de l’ICS a Terres de l’Ebre, amb la participació de Maria Ferré, gerent territorial de l’ICS Terres de l’Ebre, Ester Gavaldà, directora del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre; i Emma Forcadell, coordinadora de l’Àrea de Gestió del Coneixement de la Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre.

Aquests ajuts s’atorguen mitjançant la convocatòria extraordinària anual a activitats formatives i de recerca realitzades l’any anterior, amb la voluntat de donar suport a la formació dels professionals i en la millora dels coneixements. Enguany s’han becat dos publicacions d’articles científics en una revista d’impacte com a primer autor, una matrícula per a alumnes de doctorat, una matrícula de màster oficial i tres matrícules de màsters propis o postgraus.

Galeria d’imatges:

Fotos: Cedides

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 80 = 83

Últimes notícies