HomeSense categoriaERC duu al Senat la demanda que la finca de Bombita siga...

ERC duu al Senat la demanda que la finca de Bombita siga gestionada per l’Ajuntament de Deltebre

DELTEBRE // ERC traslladarà al Senat la petició aprovada pel ple de l’Ajuntament de Deltebre de reclamar la gestió de la finca de Bombita a l’Estat per a dinamitzar l’espai i anar més enllà de la gestió ambiental que s’ha fet fins ara. Cal recordar la finca de Bombita va passar a mans públiques l’any 2009 i, des de llavors, s’ha incomplert el compromís de constituir la Comissió Mixta de gestió de la Finca.

La diputada al Congrés, Norma Pujol, ha explicat: “Instem el govern espanyol perquè l’Ajuntament puga gestionar la finca de Bombita i interpel·larem la ministra Teresa Ribera perquè ens explique què ha fet i què pensa fer el govern amb la gestió de Bombita”. Pujol ha recordat que Ribera és qui l’any 2011, llavors com a secretària d’Estat de Canvi Climàtic, va signar la resolució per a la creació de la Comissió per la gestió de la finca de Bombita, la qual havia de permetre desenvolupar un projecte mediambiental i turístic que no es va portar a terme; i que durant el govern del PP tampoc es va fer res.

Els republicans han criticat la inacció del Govern espanyol. En este sentit, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Joan Alginet, ha denunciat “l’actitud passiva de l’Estat des que va comprar la finca l’any 2009”, així com algunes accions recents com ara un canal i un malecó dins la mateixa finca “sense que l’Ajuntament en fos sabedor, i amb una finalitat que va en la línia del Pla Delta”. Alginet ha recordat que més enllà del seu alt valor mediambiental, “des del punt de vista cultural i emocional és una finca que el poble sempre s’ha sentit seva”. El regidor republicà  ha demanat “desenvolupar un projecte que pot fer de Bombita un gran pulmó verd, ambiental, sostenible i amb una connotació de diversificació econòmica per a captar visitants, que com a poble no podem dixar escapar”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 12

Últimes notícies