HomeMobilitatEs posa en marxa un punt de recàrrega de patinets i bicicletes...

Es posa en marxa un punt de recàrrega de patinets i bicicletes elèctriques al campus Terres de l’Ebre

Des de fa una setmana s’ha posat a disposició de tots els membres de la comunitat universitària un punt de recàrrega i dipòsit de patinets i bicicletes elèctriques al porxo d’accés al campus Terres de l’Ebre. Es tracta d’una prova pilot que la URV està duent a terme i que preveu ampliar a altres campus, ja que forma part del Pla de Sostenibilitat Ambiental i Acció Climàtica 2021-2030 de la Universitat.

L’ús d’aquest servei és totalment gratuït. L’usuari pot deixar el patinet o la bicicleta elèctrica a un dels cinc espais de recàrrega disponibles, descarregar-se l’aplicació i utilitzar-la seguint les instruccions d’ús indicades al mateix punt de càrrega.

Amb aquesta i altres actuacions la URV busca fomentar la mobilitat sostenible i contribuir a reduir l’impacte ambiental de la mobilitat de la comunitat universitària. De fet aquests són dos dels reptes acordats per Consell de Govern dins del Pla de Sostenibilitat Ambiental i Acció Climàtica 2021-2030, un dels objectius del qual és reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 60% respecte a 2005.

En aquest sentit, el director del Campus Terres de l’Ebre, Xavier Farré, destaca que són “mesures per descarbonitzar la mobilitat i reduir les emissions del campus, i, a més a més, són petits passos, però determinants, per conscienciar que cal fer front a l’emergència climàtica des de tots els àmbits de la nostra vida”.

El nou punt de recàrrega disposa de mesures de seguretat per evitar incidents. Així, el programari del sistema reconeix la marca i el model del vehicle, que han de coincidir amb les que haurà introduit l’usuari; en cas contrari, la càrrega no comença. A més a més, el sistema s’atura si detecta una sobrecàrrega.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 58

Últimes notícies