HomeTurisme#ESPECIALTURISME · Als hotels del Camp i l’Ebre hi ha més cancel·lacions...

#ESPECIALTURISME · Als hotels del Camp i l’Ebre hi ha més cancel·lacions que reserves pels turistes estrangers que es fan enrere

Els hotels de la demarcació estan patint una baixada d’entre el 70 i el 90% de l’ocupació en comparació amb qualsevol estiu passat. Els brots de Covid-19 al Segrià i Barcelona i l’ús obligatori de la mascareta han refredat els mercats, i han desencadenat una onada de cancel·lacions, sobretot del mercat britànic, molt reticent a viatjar en estes condicions. Amb un turisme estranger pràcticament inexistent, el sector turístic acumula més cancel·lacions que reserves i ja dona la temporada per perduda. A la Costa Daurada només ha obert un 40% dels hotels. La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona diu que s’esperava una temporada dolenta, però que ha estat pitjor del que es preveia.

La FEHT admet que les últimes notícies sobre rebrots puntuals a Catalunya -ja que el turisme internacional no discernix per regions concretes- ha esvaït la més mínima es- perança de poder esgarrapar un tram de temporada turística “amb certa normalitat“. Mentre que un estiu convencional l’ocupació és creixent del juny a l’agost, enguany és a la inversa. No para de decréixer. “Sant Joan va ser la millor setmana i des d’aleshores, a part d’un petit repunt al juliol, hem anat caient i cada setmana és pitjor”, apunten fonts de la Federació. L’obertura de PortAventura, pol potent d’atracció de turistes, ha donat una mica d’oxigen al sector, si bé tampoc ha pogut esdevenir el gran re- vulsiu. Ha reobert en un 30% de la seua capacitat.

Malgrat este escenari cada cop més negre, part de l’empresariat turístic no tira la tovallola. Hi ha allotjaments que aposten per mantenir-se oberts, sobretot apartaments turístics i càmpings, que permeten una obertura parcial de les seues instal·lacions.

Els hotels, per contra, no poden obrir per sectors, i mantenir tota la instal·lació oberta resulta molt costós. Segons el gremi d’hotelers, actualment a la demarcació estan oberts un 40% dels hotels, amb una ocupació mitjana modesta, d’un 25% entre setmana, un percentatge que s’enfila fins al 50% en cap de setmana. La motivació dels hotels que han obert és conservar l’escassa clientela perquè la Costa Daurada es caracteritza per un visitant molt fidel.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 10 = 15

Últimes notícies