HomePolíticaEsquerra la Ràpita crearà una Comissió de Patrimoni Rapitenc per recuperar i...

Esquerra la Ràpita crearà una Comissió de Patrimoni Rapitenc per recuperar i valoritzar els actius arquitectònics i històrics

Esquerra Republicana de Catalunya la Ràpita ha fet una aposta decidida aquests darrers quatre anys per valoritzar les seues tradicions, per honorar els seus avantpassats i per potenciar la cultura rapitenca. Una aposta que manté per a la propera legislatura amb l’objectiu de convertir el passat en una eina de futur, per això presenta diverses propostes que reforçaran i potenciaran la cultura i les tradicions pròpies, la identitat i l’orgull rapitenc.

Orígens és un gran esdeveniment cultural, lúdic i de reivindicació de la identitat rapitenca que “ens ha permès demostrar que posar en valor el nostre passat és una eina de futur, perquè potencia l’economia rapitenca, així ho hem constatat en dos anys de celebració només un cap de setmana d’octubre, en què els sectors de la restauració, del comerç, del turisme han treballat pràcticament com un cap de setmana d’estiu. I, sobretot, Orígens ha potenciat encara més l’orgull de poble per la gran implicació de tota la ciutadania que s’hi ha volcat al màxim” – ha valorat el candidat a l’alcaldia, Josep Caparrós.

En aquest sentit, Esquerra la Ràpita aposta per seguir el camí emprès i, d’una banda, proposa la creació d’una Comissió de Patrimoni Rapitenc, formada per historiadors, tècnics i especialistes locals, que recollirà les directrius de recuperació i valorització dels elements patrimonials – façanes, emblemes, edificis, etc. – del poble de la Ràpita. També proposa la recuperació i rehabilitació del mas de Mataredona, un dels masos més importants de la serra del Montsià, per convertir-lo en un espai per als amants de la natura, de l’astronomia, de la sostenibilitat i de l’emblemàtica serra rapitenca.

Noves propostes que se sumen a l’ampliació d’Orígens ja que “fer-lo més gran és el nostre objectiu, i no tant pel número de dies de celebració ni per la quantitat d’actes que s’organitzen, sinó recuperant encara més el nostre passat i les nostres tradicions, així recuperarem un Forn de Calç de la serra del Montsià, amb la col·laboració i el saber fer d’un expert mestre calciner, amb qui podrem reutilitzar un producte tan nostre com la calç, que usàvem per pintar façanes” – ha explicat Josep Caparrós.

Esquerra la Ràpita també presenta altres noves propostes com la recuperació d’activitats ancestrals que feien gran festes tant tradicionals i tan pròpies com la Festivitat de Sant Antoni. Al mateix temps, sense anar tant lluny, els republicans també proposen promoure l’agermanament amb els pobles d’Arenys de Mar i de Sóller. Dos pobles amb qui ens uneixen les moltes famílies rapitenques que més recentment van deixar la Ràpita per cercar un futur millor i hi van trobar una bona acollida. Amb els dos municipis es preveu establir llaços d’unió, de germanor i d’intercanvi de projectes culturals i socials.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

63 + = 66

Últimes notícies