HomePolíticaEsquerra reclama a l'Estat que deixe de posar pegats al Delta i...

Esquerra reclama a l’Estat que deixe de posar pegats al Delta i actue per protegir-lo

La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana en el marc del primer aniversari del temporal Glòria ha expressat el seu malestar per la situació del Delta i ha criticat la gestió que n’està fent el govern socialista.

El diputat i candidat al Parlament, Lluís Salvadó ha manifestat que “fa deu dies del darrer temporal i al Delta encara s’espera que el govern de l’Estat vinga i es preocupe, plantege actuacions de caràcter urgent, deixe de posar pegats, i que porte a terme actuacions que resolguen els problemes que tenim”.

El diputat ha dit que “després de dos anys i mig, el govern socialista només ha tingut paraules i maniobres de distracció sobre matèria competencial”, per això, els republicans demanen al govern assumisca les seues responsabilitats i competències, i actue de forma urgent per a protegir el Delta, aprovant i aplicant la famosa Estratègia sobre el Delta.

Salvadó també ha criticat l’actitud de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre en la gestió dels sediments.

El candidat ha demanat al Govern de la Generalitat que continue pressionant i defensant els interessos del Delta davant l’Estat a la vegada que ha recordat que després del Glòria va destinar 10 M€ en restaurar els danys dels ports, recuperar les infraestructures dels regants i oferir ajudes als sectors productius del Delta afectats, mentre que el govern de l’Estat, va destinar 2,2 M€ per restaurar la costa. “Totes aquelles actuacions han resistit el Filomena excepte les del Trabucador a les que el Ministerio va destinar 700.000 € que s’han endut la mar. Cal revisar el perquè, deixar de posar pegats i fer actuacions eficients i suficients”. Ha afegit Salvadó.

Per últim Salvadó ha advertit que “si en pocs dies no hi ha una reacció substancial de l’Estat, des d’Esquerra Republicana donarem suport a les mobilitzacions anunciades per l’Ajuntament de la Ràpita, perquè no podem deixar que es vaja esmicolant el Delta i no hi haja una reacció contundent”.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs  ha denunciat que “és un Estat que ven fum”. Tomàs ho ha il·lustrat explicant que “l’únic que hem tingut són paraules, res més, i quan ha pogut actuar, com per exemple en tirar endavant l’únic projecte en capacitat d’executar com és el camí de Guarda de la Badia dels Alfacs, tampoc ho ha fet”.

Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, ha qualificat la situació del Delta de “dramàtica” i ha reclamat al govern espanyol que complisca les seues obligacions. “Ha d’actuar de manera decidida, contundent i eficaç en aquelles mesures d’emergència perquè quan vinga un nou temporal el Trabucador puga aguantar; i paral·lelament s’ha de treballar en el mitjà i llarg termini per un Pla real de protecció del Delta”.

Segons Caparrós “el Ministerio ho fia tot a l’Estratègia Delta, la qual no acaba d’arribar i del poc que coneixem no ens acaba d’agradar, perquè s’havia promès que s’escoltaria al territori i ben poc s’ha sentit. Per tant demanen que se’ns escolte i tinguen en compte les propostes que se li han fet”.

L’alcalde rapitenc ha conclòs que “no podem aguantar més, i per això des de la Ràpita vam fer un pas endavant convocant mobilitzacions per defensar el Trabucador i el Delta, perquè si no ens ho defensem nosaltres no ens ho defensarà ningú”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 48

Últimes notícies