HomeSense categoriaEsquerra reclama l’adhesió de l’Ajuntament de Tortosa al codi de principis i...

Esquerra reclama l’adhesió de l’Ajuntament de Tortosa al codi de principis i conductes recomanables en la contractació pública

TORTOSA // El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha presentat una moció, que es debatrà en el ple municipal del pròxim 7 de juny, que proposa l’adhesió de l’Ajuntament de Tortosa al codi de principis i conductes recomanables en la contractació pública. Una adhesió que s’ha de trametre a la comissió ètica en la contractació pública, un òrgan que vetlla pel seguiment i el compliment dels principis del codi i al qual es poden formular consultes.

“Una part molt important de la gestió de l’Ajuntament va vinculada a la contractació pública i aquesta contractació ha de ser accessible a la ciutadania. Hem de posar tots els mitjans disponibles perquè això siga una realitat”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.

L’adhesió de l’Ajuntament al codi de principis i conductes recomanables en la contractació pública suposarà que l’administració local podrà adreçar-se a la comissió ètica en la contractació pública per mitjà del canal de consultes del portal de contractació per formular consultes relacionades amb l’ètica i els conflictes d’interessos en matèria de contractació pública. A més, la ciutadania i les empreses licitadores podran fer consultes en relació amb els contractes de l’Ajuntament.

Per tal de facilitar l’accés al canal de consultes, la moció d’Esquerra Republicana proposa crear a la pàgina web de l’Ajuntament un enllaç amb l’objectiu que la ciutadania puga accedir-hi.

El govern de la Generalitat va aprovar el codi de principis i conductes recomanables en la contractació pública el 2014, entenent-ho com un element de bona administració i d’excel·lència en la preservació de l’interès públic. L’actualització d’aquest codi explicita que els ens locals de Catalunya es poden adherir a les disposicions d’aquest codi.

Finalment, la moció del grup municipal republicà inclou que es trasllade la instrucció adient al departament de contractació de l’Ajuntament per tal d’implementar les disposicions del codi de principis i conductes recomanables en la contractació pública municipal.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

56 + = 60

Últimes notícies