HomePolíticaEsquerra Republicana aposta per crear la Secretaria de la Mar perquè el...

Esquerra Republicana aposta per crear la Secretaria de la Mar perquè el sector guanyi força i representativitat

Els candidats republicans Albert Salvadó, Jesús Gómez i Joan Alginet s’han reunit a la Ràpita, amb els representants de les Confraries de pesca de les Terres de l’Ebre per exposar-los les accions que portaran a terme si Esquerra Republicana continua al govern de la Generalitat.

Albert Salvadó ha manifestat que els republicans “crearem la Secretaria de la Mar perquè el sector pugui guanyar pes i entitat al Govern, i capacitat d’interlocució en Madrid i Brusel·les per resoldre els seus problemes”.

La Secretaria ajudaria a impulsar una política marítima integrada de país assegurant el desenvolupament harmònic dels sectors de l’economia blava sostenible i vetllaria per la coherència de totes les polítiques amb relació a la mar.

Salvadó ha reclamat que “la gent de la mar es pugui continuar guanyant la vida, cosa que no podran fer, si el govern socialista espanyol només els permet pescar cent dies a l’any”.

Esquerra Republicana demanarà a l’Estat la delegació de totes les competències sobre gestió pesquera dins les aigües territorials de Catalunya i continuarà defensant davant les autoritats de l’Estat i de l’UE unes polítiques de gestió intel·ligents que assegurin la recuperació dels estocs pesquers sense perdre cap més barca i que reforcin el nostre sistema de confraries.

Un altre compromís dels republicans és consolidar l’Agenda Marítima de Catalunya i la promoció de l’economia blava sostenible mitjançant l’execució del nou Pla 2023-2026 de l’Estratègia Marítima, a més de desplegar totes les accions del nou Pla de Relleu Generacional Pesquer, prioritzant les eines que donen suport al manteniment de l’activitat com ara les Organitzacions de Productors Pesquers i els ajuts a les confraries i al conjunt de les baules de la cadena de valor.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 94

Últimes notícies